Tévéstop a csúcstenisznek

Pozsony. A húsvéti ünnepkörben (április 9–11.) zajlik majd a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zónájának 2. fordulója, melyben Szlovákia válogatottja Dél-Afrika ellen mérkőzik.

Pozsony. A húsvéti ünnepkörben (április 9–11.) zajlik majd a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zónájának 2. fordulója, melyben Szlovákia válogatottja Dél-Afrika ellen mérkőzik. A johannesburgi Wanderers Cricket Stadium gyepszőnyegén kialakított teniszpályán nemzeti együttesünket a Dominik Hrbatý, Karol Kučera, Karol Beck, Michal Mertiňák összetételű kvartett képviseli. „A hazaiak legjobbja, Wayne Ferreira bárkit képes legyőzni füves pályán, melyen csapattársa, Kevin Curren is otthonosan mozog. Ráadásul a Coetze– Haggard duó párosban a világelithez tartozik. Ennek ellenére győzni szeretnénk. Megnyugtató, hogy Hrbatý, az ATP-világranglista jelenlegi 5. helyezettje ebben az évben kiváló formában játszik, füves pályákon is egyre jobb eredményeket ér el. Itt az ideje, hogy végre legyőzze Ferreirát. Kučera viszont ismeri a hazaiak ászának gyengéit, mérlege (4:2) kedvező. További két teniszezőnk, Beck, valamint a sérüléséből felépült fiatal Mertiňák erőssége, hogy rugalmasan alkalmazkodik a pályaviszonyokhoz” – elemezte az ellenfél erényeit és a szlovákok esélyeit Miroslav Mečíř kapitány. Elutazásuk előtt a szlovák fővárosban, a Jurki műfüves pályáján gyakorolnak majd Kučeráék. A szombat este útra kelő csapathoz majd a helyszínen csatlakozik Hrbatý, aki Miamiból szafaritúrára utazott. „Reméljük Dominót nem falja majd fel egy oroszlán” – tréfálkozott a tegnap délelőtti sajtótájékoztatón a kapitány, aki a dél-afrikai közállapotoktól sem tart. „Játékosaink jól tudják, milyen veszélyeket rejt magában az esti városnézés. Szállodánk egyébként a szigorúan őrzött sportkomplexum területén van, nincs mitől félnünk” – vélekedett Igor Moška, a Szlovák Teniszszövetség főtitkára, aki nehezményezte, hogy a Szlovák Televízió nem közvetíti a világsztárok izgalmasnak ígérkező párharcait, holott szponzori pénzekből biztosították a közvetítés anyagi fedezetét. „A tenisz nem fér bele a közszolgálati tévé húsvéti műsorszerkezetébe” – méltatlankodott a vezető tisztségviselő. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?