Terembajnokok lettek a diószegi diákok

Galánta. Először szereztek elsőséget a diószegiek a Galántai járás diákcsapatainak teremfocibajnokságán A galántai sportcsarnokban a területi bajnokság tizenegy együttese csatázott az elsőségért, a Galántai Területi Futballszövetség elnökének serlegéért.

Galánta. Először szereztek elsőséget a diószegiek a Galántai járás diákcsapatainak teremfocibajnokságán A galántai sportcsarnokban a területi bajnokság tizenegy együttese csatázott az elsőségért, a Galántai Területi Futballszövetség elnökének serlegéért. S bár mind a tizenegy kollektíva megérkezett, s csatasorba is állt a megmérettetésen, a végére tízen maradtak. Történt ugyanis, hogy a pusztafödémesi 2010 alakulatát menet közben kizárták a versenyből, az addig lejátszott három mérkőzését pedig az ellenfelek játék nélkül nyerték meg. Az ok prózai: a pusztafödémesiek mezében játszó egyik focistapalánta a szenciek igazolt labdarúgója.

„A diószegiek és a pusztafödémesiek párharcán az egyik diószegi futballista édesapja észrevette, hogy az ellenfél csapatában egy játékos jogosulatlanul szerepel. Természetesen ezt közölte a csapat vezetőivel, akik óvtak, s a versenybíróság intézkedett. A nyilvántartási rendszerben (ISSF) a focista, aki egy másik játékos nevén és igazolványával került a pusztafödémesiek keretébe, a szenciek igazolt labdarúgójaként szerepel, ezért nem léphetett pályára olyan mérkőzéseken, melyeken csak a résztvevők igazolt labdarúgói avatkozhattak játékba. A vétkes csapat eredményeit töröltük, s a pusztafödémesieket kizártuk a versenyből” – ecsetelte a terembajnokságot fűszerező sztorit Milan Horňáček, a területi szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.

Elgondolkoztató s egyben elszomorító, hogy már a diákok korosztályában is előfordulnak ilyenfajta sportszerűtlen megnyilvánulások. „A pusztafödémesiek edzője egyébként azzal érvelt, hogy csupán ki akarta próbálni a futballistát. Azt is mondta, hogy majd ő megmagyarázza védenceinek, miért kellett idejekorán befejezni az egyébként jól alakuló szereplésüket. Kíváncsi vagyok, mit is mondhatott nekik” – fogalmazott a tisztségviselő.

A veretlenül masírozó nagymácsédiak győzelmi reményeit az elődöntőben a Šoporňa torpedózta meg, büntetőkkel került a fináléba. A taktikailag fegyelmezetten futballozó diószegieket az elődöntőben és a döntőben is gólfelelősük, Rigo segítette győzelemhez.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?