Teniszütővel a sikerek felé

J. MÉSZÁROS KÁROLYHét éve teniszezik. Tizenkét éves csallóköznádasdi lány, a somorjai STK egyik legtöbbet emlegetett tehetsége. Szülői támogatással, edzői segítséggel lépésről lépésre épül ígéretes versenyzői pályafutása. Méri Esztert akarata, fegyelme és szorgalma viszi a jövő sikerei felé.

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Hét éve teniszezik. Tizenkét éves csallóköznádasdi lány, a somorjai STK egyik legtöbbet emlegetett tehetsége. Szülői támogatással, edzői segítséggel lépésről lépésre épül ígéretes versenyzői pályafutása. Méri Esztert akarata, fegyelme és szorgalma viszi a jövő sikerei felé. „Nagy előnye, hogy együtt él a tenisszel. Még olyan korban van, amikor nem az eredmények, a bajnoki címek az elsődlegesek. Tizenöt éves korig ez semmit sem mond – állítja Varga Péter edző. – Mindenre idő kell! Mi a jövőt építjük, hogy akkor legyen a legjobb, amikor annak kell lennie, vagyis a junior korosztály végén és a felnőttek között. Tehetsége és akarata megvan, dolgozik, fegyelmezett és szorgalmas az edzéseken. Mindent megkap, ami a korában megadható neki, és ő él is a lehetőséggel. Idén már az idősebb diákok között versenyez.”

2014 végén korosztályában 227 jegyzett versenyző között a 8. helyen állt, az idősebbek között (284) 27. volt a szlovákiai ranglistán. Tavaly a kerületi versenyben egyesben győzött, párosban (klubtársával, Adriana Kráľovával) második volt, majd az országos bajnokságon párosban a harmadik helyen végeztek. Pozsonyban, szintén párosban megnyertek egy A kategóriás viadalt. Többet ér Uherské Hradištěben egyéniben elért harmadik és párosban (Suchánkovával) megszerzett második helye. „Ez volt a két legemlékezetesebb versenyem egyike. A másik még 2012-ben történt, amikor a 10 éves lányok országos Fed-cup csapatversenyében klubtársammal, Kráľovával a másodikok lettünk. Mindkét sikerem nagy élmény volt, élveztem a játékot, mindent kihoztam magamból – meséli a somorjai Madách-gimnázium diákja, aki a tanulásban is jeleskedik. – Most volt ugyan egy kettesem, de előtte mindig kitűnő voltam. Nagyon szeretem a magyar nyelvet és irodalmat, az angolt, a kémiát és természetesen a testnevelést. Más sportágakhoz is vonzódom, szívesen futok, apuval úszni járok, és síelek is. A gimnáziumban megkedveltem a kosarazást.”

Édesanyja vitte el először teniszedzésre. „Férjem focizott, én kézilabdáztam és pingpongoztam, így természetes volt, hogy Esztert is a sport felé vezettük. Mi választottuk neki a teniszt. Ötévesen még nem tudott erről dönteni” – árulja el Méri Edit.

„Háromévesen már kipróbáltam a teniszt, de akkor még nagyon kicsi voltam. Óvodába jártam, mikor anyu beíratott a klubba, először Varga Péter adott ütőt a kezembe. Előtte sok mást megtanultunk, míg erre sor került. Fokozatosan tetszett meg a tenisz, később belejöttem, s ha megy a játék, nagyon élvezem – tér vissza a kezdetekhez a tehetséges tini, aki a támadó tenisz híve. – Jólesne, ha egyszer Grand Slam-tornát tudnék nyerni, legfőképpen az Australian Openen elért elsőségnek örülnék.”

Minden jel szerint Eszter jó úton jár. Igazi csapatmunka folyik körülötte, zavartalan az együttműködés a szülők, edző, versenyző háromszögben, s a szülői menedzselés és az edzői tanácsok szépen egyengetik a csallóközi lány útját a teniszsikerek felé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?