TENGERENTÚLI BAJNOKSÁGOK

NHL
New York. Pénteken rendezték a Keleti Konferencia playoff-elődöntőjének első mérkőzését, a Tampa Bay–Montreal összecsapást, amelyet a hazaiak biztosan nyertek meg, s a playoff-sorozatban negyedszer nem kaptak gólt. A kanadai csapatban pályára lépett Richard Zedník, de csak egy lővéssel vétette magát észre.

NHL

New York. Pénteken rendezték a Keleti Konferencia playoff-elődöntőjének első mérkőzését, a Tampa Bay–Montreal összecsapást, amelyet a hazaiak biztosan nyertek meg, s a playoff-sorozatban negyedszer nem kaptak gólt. A kanadai csapatban pályára lépett Richard Zedník, de csak egy lővéssel vétette magát észre.

TAMPA BAY–MONTREAL 4:0 (0:0, 2:0, 2:0), gólütők: Fedotyenko (23.), Lecavalier (37., 44.), Afanaszenkov (48.), 19 000 néző. A párharc állása 1:0 a Tampa Bay javára.

Szombaton a Nyugati Konferenciában két playoff-negyeddöntőre került sor, a szlovák hokisok közül csak Marek Svatoš lépett jégre, de ezúttal nem játszott olyan jól, mint a korábbi meccseken.

SAN JOSE–COLORADO 4:1 (0:1, 2:0, 2:0), Damphousse (32.), Marleau (40.), Cheechoo (47.), Primeau (60.), ill. Hejduk (8.), 18 000 néző.

DETROIT–CALGARY 5:2 (0:0, 3:1, 2:1), Holström (24., 57.), Yzerman (31., 33.), Hull (55.), ill. Donovan (34.), Gelinos (59.), 20 000 néző.

Az NHL-hez kapcsolódik a hír, hogy a vád szerint ügynökét akarta megöletni Mike Danton, a St. Louis Blues játékosa. A 23 éves, magát ártatlannak valló csatárt azután fogták el, hogy telefonjait lehallgatták, ráadásul akit a hölgyismerőse felbérelt volna a gyilkosságra, rendőrséghez fordult. Az előzetes letartóztatásban lévő Danton állítólag 10 000 dollárt fizetett volna egy férfinak, hogy tegye el láb alól az ügynököt. A hokis ugyanis őt hibáztatja, amiért profi pályafutása nem a remélt módon fejlődik. Mindenesetre a klub játékosai közleményt adtak ki, amelyben hangsúlyozzák, kiállnak társuk mellett, és a sajtót okolják a botrány kipattanásáért.

NBA

Hat playoff-mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság első fordulója. A Keleti Konferenciában az Indiana simán vette a Boston elleni akadályt, s összesítésben 3:0-ra vezet, s csak egy lépés választja el az elődöntőtől. Mint ismeretes, négy győztes meccsig tart a sorozat.

EREDMÉNYEK: Houston–LA Lakers 102:91 (a sorozat állása 1:2), Indiana–Boston 108:85 (a sorozat állása 3:0 az Indiana javára), New Orleans–Miami 77:71 (a sorozat állása 2:1), Milwaukee–Detroit 85:95 (a sorozat állása 1:2), Sacramento–Dallas 79:104 (a sorozat állása 2:1), Denver–Minnesota 107:86 (a sorozat állása 2:1). (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?