Telt ház és Fradi-győzelem a derbin

derbi
Budapest |

A Ferencváros az Újpest legyőzésével tovább növelte előnyét az OTP Bank Ligában. Az új edző sem segített a Haladáson, Felcsúton bukott a Honvéd. Ez történt az NB I 9. fordulójában.

 

Lanzafame eldöntötte

21 ezer néző előtt igazi futballhangulatban került sor a Ferencváros-Újpest derbire a Groupama Arénában. A játék azonban alacsonyabb színvonalú volt a szurkolásnál. Mindkét csapat a biztonságra helyezte a hangsúlyt, az Újpest olyannyira, hogy mindössze egy helyzetig jutott a 90 perc során. A Fradi Lanzafame góljával megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
Nebojsa Vignjevics, a lilák vezetőedzője értetlenül állt csapata teljesítménye előtt.

"Nem láttam semmi különlegeset a Ferencváros játékában, egyszerűen jobban akarták a győzelmet, mint mi. Nem értem, miért így álltunk ehhez a meccshez, nem volt bennünk átütőerő, ezzel a mentalitással senki ellen nem lehetünk eredményesek. Egy-két játékosomra bénítólag hatott az atmoszféra. Nem éreztem, hogy kintről bele tudnék nyúlni a meccsbe. Mérhetetlenül csalódott vagyok."

Az edzőváltás sem segített a Haladáson

Az utolsó helyen álló Haladásnál az edzőváltásban látták a megoldás kulcsát. Elküldték MichalHippet és azt a Horváth Ferencet nevezték ki, akinek a Hali már a kilencedik csapata nyolc év alatt. Az új szakvezető azonban a Paks ellen még nem ülhetett a kispadon, mivel az előző szezonból áthozott büntetését most töltötte le. A szombathelyi szurkolók megelégelték csapatuk borzalmas szereplését, ezért csak negyedóra után foglalták el helyüket a lelátón.  Priskin találatánál még úgy tűnt, hogy a csapat kiengeszteli a drukkereket, de a paksiak megfordították a mérkőzés állását és végül 2-1-re nyerni tudtak. Az egyre dühösebb szurkolók a meccs végén elállták a VIP-bejáratot, így a játékosok csak jóval később tudták elhagyni a stadiont. A szimpatizánsok a vezetőség távozását követelték, de a korábbi nagy kedvencet, Király Gábort sem kímélték. A klubikon ugyanis egyre gyakrabban és egyre nagyobbakat hibázik a mérkőzéseken. Ezúttal a vendégek egyenlítő találata előtt Simon elé ütötte a labdát, aki kapásból a léc alá vágta azt.

 

A Puskás Akadémia legyőzte Puskás csapatát

Előzetesen a Honvéd volt az esélyese a PAFC elleni felcsúti mérkőzésnek, de Benczés Miklós csapata meglepte a kispestieket, akik alig jelentettek veszélyt a hazai kapura. A Puskás Akadémia hét forduló után még nyeretlen volt, azóta viszont legyőzte a Vidit és a Honvédot is.

"Az első félidőben játékban múltuk felül a Honvédot, a második játékrészben pedig küzdelemben vettük fel a versenyt a vendégekkel. Nem találtak rajtunk fogást, csak két beívelés után volt helyzetük, míg mi kontrákból több gólt is szerezhettünk volna" – értékelt Benczés.

A Diósgyőr – Vidi mérkőzést lapzártánk után rendezték.

A forduló játékosa:

Davide Lanzafame (Ferencváros)

Az olasz támadón látszott, hogy minden idegszálával a gólszerzésre összpontosít, ami legutóbb még augusztus elején sikerült neki bajnoki mérkőzésén. Találatával eldöntötte a derbit.

A forduló vesztese:

a Haladás

Egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül a szombathelyi csapat. Kilenc forduló alatt már hat vereséget szenvedtek el Halmosiék, ráadásul a szurkolóik is ellenük fordultak.

Privacsek András

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?