Télen megizmosodott a lévai hokicsapat

leva
Léva |

Gyorsított menetben zajlik a másodosztályú jégkorongbajnokság alapszakasza, van úgy, hogy egy hét leforgása alatt háromszor is megküzdenek egymással a csapatok. A hatodik helyen álló és playoffba vágyó lévaiaknál jelentős volt a játékosmozgás januárban.

A leglényegesebb dolgok nagyjából már eldőltek, hiszen a zsolnaiak utcahosszal vezetik a bajnokságot, és ősszel, egyéves kihagyást követően újra a Tipos Extraligában folytathatják szereplésüket. A tabella végén a szakolcaiak és a nagyszombatiak tanyáznak, ezáltal ők nem lehetnek ott a legjobb nyolc alakulatot felvonultató playoffban. 

A lévai HK Autorácz legénysége tizenhárom év után, 2019-ben küzdötte vissza magát a honi jégkorong második vonalába. A Jozef Kováčik edző által irányított gárda pillanatnyilag a hatodik helyet birtokolja, 28 meccsből 12 alkalommal került ki győztesen, 16-szor pedig elbukott.

„Bosszantó, hogy hazai környezetben eredménytelenek voltunk a nagytapolcsányiak, az iglóiak és a turócszentmártoniak ellen, vigasztal viszont, hogy a máriatölgyesiek és a szakolcaiak otthonából pontokat raboltunk. A zsolnai sikertelenség nem lepett meg, hiszen a Vág-völgyiek magasan kiemelkednek a mezőnyből, azonban Nagyszombatban már 4:2-re vezettünk, mégis elvéreztünk”– vélekedett a 40 éves edző, aki játékosként négy évvel ezelőtt a cseh extraligában a bajnoki cím elnyeréséhez segítette a brünni Kométát. A morva együttesnél egyébként hat idényt húzott le.

Januárban jelentősen izmosodtak a sárga-zöldek. A kanadai Ontario Hockey League-ből érkezett Kean Washkurak, Donovan Sebrango és Tag Bertuzzi. Az utóbbi 19 éves hokist elkísérte édesapja is, aki figyelemre méltó eredményeket ért el az NHL-ben, ahol több mint 1200 alkalommal szerepelt. „Kiváló közösség fogadott minket Léván, az edző, a sportigazgató és a játékosok is láthatólag örültek érkezésünknek. Szinte valamennyi edzésen kikorcsolyázom a jégre és igyekszem hasznavehető tanácsokkal ellátni a srácokat. Igencsak jólesett, hogy fiam a 23. forduló válogatottjába is bekerült” – nyilatkozta a klub honlapján Todd Bertuzzi.

Jól teljesítenek a Huna fivérek, Boris Česánek és Félix Petrinec is, ők is nemrégen kerültek a Garam menti városba. Igyekeznek beépíteni a csapatba a losonci származású, mindössze 15 esztendős František Ridzoňt is, aki nagy tehetségnek számít. A legfrissebb igazolások az Egyesült Államokból érkező Justin McPherson és Avery Haynes.

„Nem akartunk sokat költeni az új erősítésekre, gond nélkül, korrekten sikerült velük megegyeznünk. Sajnos sok sérülés nehezítette helyzetünket, Juraj Cebák ugyan már csatasorba állt, Filip Kuzma azonban még mindig harcképtelen. Célunk a playoffba kerülni, ahol nem szeretnénk szégyent vallani” – jelentette ki Marcel Ozimák sportigazgató.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?