Tejivásra buzdítja játékosait a DAC vezetőedzője

ruza-dac

Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője abban bízik, játékosai ezúttal visszafogottabban ünnepelnek a Rózsahegyen aratott 1:0-s győzelem után.

Érdekes és nehéz hét

„Dunaszerdahelyen minden hét érdekes, de ez különösen érdekes volt” – mondta Hyballa a mérkőzés után.

„Nem volt könnyű hét – ezt már Tomáš Huk csapatkapitány nyilatkozta. – Történt valami Ľubóval, ami ez az egész csapatra hatással volt. De a meccsen mindenki csúszott, mászott, a gatyáját szaggatta, csak hogy meglegyen a jó eredmény.”

Kalmár Zsolt visszafogottabban fogalmazott: „Šatkáról nem szeretnék beszélni, de a csapat mentálisan erős, ez megmutatkozott.”

Pedig Šatkáról beszélni kell, mert a DAC hátvédjét egy hete Pozsonyban megverték, úgy, hogy eltört az állkapcsa. Ráadásul a támadás nem volt előzmény nélküli, Šatka nem éppen tiszta fejjel állítólag elég polgárpukkasztó módon provokált. Šatkának nem is ez az első ügye idén, hiszen ő is tagja volt annak a hetes fogatnak, amelyik a szlovák válogatott két meccse között a szabályokat megszegve elment lazítani az éjszakába. Akkor az esetre reagálva Ján Kozák szövetségi kapitány lemondott, a vétkes játékosok ellen pedig fegyelmi eljárás indult.

A nyitraiak elleni hazai bajnokit követő görbe estének is súlyos következményei lettek: az első hírek arról szóltak, Šatka ősszel már nem is játszhat. Azóta kissé reménytelibbek az előrejelzések, Hyballa nem zárta ki, hogy Šatka még pályára lép ebben az évben, de jóslásokba ő sem akart bocsátkozni.

 

Mindenki hibázhat

A dunaszerdahelyiek edzője szuperlatívuszokban nyilatkozott a rózsahegyi meccsről, szerinte mind a két csapat csúcsteljesítményt nyújtott. Aztán megjegyezte: „Én azt szeretem, ha az újságírók a fociról kérdeznek. Nem amikor olyanokkal jönnek, hogy Ljubicic, Pačinda, Šatka… Az ilyen doku-szappanoperás dolgokat nem szeretem. Úgyhogy nagyon remélem, a játékosaim ma este csak tejet isznak!”

Hyballa nagyon szimpatikusan állt ki Šatka mellett. „A srácok tudják, hogy hülyeséget csináltak. Ľubo is tudja. De hát fiatalon én is csináltam hülyeséget, meg maga is – mutatott a kérdést feltevő újságíróra a DAC trénere. – David lehet, hogy nem.” A Hyballa mellett ülő David Holoubeknek, a rózsahegyiek cseh edzőjének arckifejezéséből azonnal nyilvánvaló volt, hogy ő sem volt ártatlan fiatal korában.

„A klubvezetés és a szakmai stáb is a csapat és Ľubomír Šatka mellett áll, de az is kell, hogy az ő fejében is a helyükre kattanjanak a dolgok” – hangsúlyozta Hyballa.

bayo orom

Koné megállta a helyét

Šatka ballépése nemcsak mentálisan, hanem az összeállítást tekintve is hatással volt a csapatra. A védelem tengelyében az az elefántcsontparti Koné kapott helyet, aki a szezon elején nem mindig nyújtott meggyőző teljesítményt.

„Szűk a keretünk, úgyhogy kezdettől fogva nyilvánvaló volt, hogy Koné fog játszani. Egész héten erre készítettük, sokat beszéltünk vele. Végül remek teljesítményt nyújtott, nem hibázott, és ki tudja, talán legközelebb is játszani fog” – dicsérte játékosát Hyballa.

Koné tényleg megállta a helyét a védelemben, néhányszor cselekre is vállalkozott, amelyeknél meghűlt a vér a dunaszerdahelyi drukkerekben, de feleslegesen, mert a hátvéd húzásai bejöttek.

A második félidőre változtatott a hátvédsoron a DAC edzője, a sárga lapos Záhumenskýt lehozta, nehogy kiállítsák, Vida Máté húzódott hátra jobbhátvédnek, a középpályára pedig Bednár állt be.

A dunaszerdahelyiek védelme sorozatban másodszor hozott le kapott gól nélkül egy meccset, ami az előző találkozókhoz képest nagy előrelépés.

 

Nem véletlen

A DAC-nak több helyzete is volt, mint a hazaiaknak, Kalmár már a meccs elején betalálhatott volna, de volt ziccere Vida Kristophernek és természetesen Bayónak is. A kihagyott helyzetek királya Rózsahegyen is elkönnyelműsködött néhány óriási lehetőséget, de ezúttal mindent megbocsátanak neki a drukkerek: a második félidő elején ugyanis akkora gólt rúgott, hogy azzal sokak szerint nemhogy a Hónap gólja-díjra, hanem még a Puskás-díjra is esélyes lenne.

Az elefántcsontparti csatárhoz egy hosszú indítás után a hazaiak védője fejelte oda a labdát, és Bayo jobb lábbal a kint álló kapus felett ívelt úgy, hogy a labda a hosszú oldali kapufa belső oldaláról pattant a hálóba.

„Nem volt véletlen – jelentette ki Bayo, akinek ez volt a kilencedik találata a bajnokságban. – Ahogy felnéztem, láttam, hogy van ott hely, úgyhogy próbáltam jól eltalálni a labdát, ami sikerült is. Nagyon-nagyon boldog vagyok.”

Siker a mumus ellen

Nem voltak viszont boldogok a rózsahegyiek, akik egymás után másodszor kaptak ki, és bár továbbra is a negyedik helyen állnak, már kilenc pont a hátrányuk a harmadik helyezett zsolnaiak, és tíz a második helyen álló dunaszerdahelyiek mögött.

„Egyrészt örülök neki, hogy jó focit játszunk, és a nézők most is átlagon felüli mérkőzést láthattak, másrészt a játékunknak nincs meg az eredménye gólok és pontok formájában” – panaszolta David Holoubek vezetőedző.

„Rúgott gól nélkül és emberhátrányban nem lehet meccset nyerni” – jegyezte meg a kapus Matúš Macík. A rózsahegyiek az utolsó negyedórában már csak tíz emberrel játszottak, mivel Urdinov teljesen érthetetlen módon egy javára megítélt szabadrúgás után a földre rántotta a vele szemben szabálytalankodó Hercet, ezzel megkapta a második sárgáját. Így is volt még egyenlítési lehetőségük a hazaiaknak: Gál-Andrezly ziccerét Jedlička remek spárgázó mozdulattal védte, a hosszabbításban pedig az előrefutó Macík kapus fejese a kapu mellé ment.

A lefújás után így a közel 200 DAC-drukker ünnepelhetett, a sárga-kékek a májusi 4:0-s parádé után újra otthonában tudták legyőzni az egykor a mumusuknak számító rózsahegyi csapatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?