Tegnap sem járt sikerrel a rohanós futball

Pozsony. Széllel hátban kezdte a mérkőzést a ligeti együttes, s félelmetesen rohanós játékkal igyekezett kapuja elé préselni a zsolnaiakat, de figyelemre méltó gólhelyzetet nem tudott kidolgozni. Csak a 19. percben ijesztett rá Rzeszoto kapusra: üggyel-bajjal tolta szögletre Šoltís váratlan és erős lövését.

Pozsony. Széllel hátban kezdte a mérkőzést a ligeti együttes, s félelmetesen rohanós játékkal igyekezett kapuja elé préselni a zsolnaiakat, de figyelemre méltó gólhelyzetet nem tudott kidolgozni. Csak a 19. percben ijesztett rá Rzeszoto kapusra: üggyel-bajjal tolta szögletre Šoltís váratlan és erős lövését. A vendégek nem vették át ellenfelük játékmodorát, nyugodtan, technikásan futballoztak, a megszerzett labdát nagyon megbecsülték, igyekeztek azt megjátszani, fokozatos, gyors ellentámadásokkal lendülni előre; a 20. percben Mintál egy kijátszott helyzet után egyedül vezette a labdát a megrémülten kapujából némileg kint álló Lipčákra, de pontosan a hálóőrt találta el. Utána némileg megszeppentek a hazaiak, alábbhagyott a hagyományos lendületük, egyre többször szóhoz jutottak a kulturáltan és nagy áttekintéssel futballozó vendégek. Egyébként az erős szél miatt mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, de azt is meg kell jegyeznünk, a zsolnaiak játéka több fantáziát tartalmazott, mint a hazaiaké, jobban kombináltak, a védekezés során nagy önbizalommal és nyugodtan hozták ki a labdát a mezőnybe, hogy utána keressék a két csatárt, Nemecet és Mintált. Nehéz volt folyamatosan kombinálniuk a csapatoknak, mert amint elvesztették a labdát, a visszaszerzés reményében rendre szabálytalankodtak, s elakadtak az akciók. A 40. percben Nemec jó helyzetből alig fejelte kap- mellé a labdát.

Nagy lendülettel kezdte a második játékrészt a ligeti együttes, mindent elsöprő rohanással próbált eredményes lenni. Minden másképp történt. Az 51. percben Bažík mintegy 25 méterről leadott szabadrúgása a bal felső sarokban kötött ki, Lipčák kapus mozdulatlanul, szemmel kísérte a labda útját. Nem sokáig váratott magára az egyenlítés, mert miután Bažík beismerte, hogy róla ment az alapvonalon túlra a labda, szögletet rúgtak a hazaiak, nagy kavarodás támadt a kap- előtt és Benčík közelről a hálóba talált. Utána visszaesett az iram, többnyire a mezőnyben zajlottak az események, nem kevés faulttal. A hajrában a ligetiek mindent megpróbáltak a győzelem érdekében, Vašík éles lövése alig ment a kap- mellé, Medveď távoli lövését védte Rzeszoto, majd az utolsó percben szögletre hárította Erik Hrnčár beívelését. Hiába volt minden, a hazaiak nem tudtak újabb gólt lőni, két hazai meccsen már négy pontot vesztettek. A rohanós, egészpályás letámadásos játékuk nem hozott eredményt, akcióikban kevés volt a meglepő elem, eléggé átlátszóan szőtték gyors, de nem fantáziadús akcióikat. Inkább a zsolnaiak játszották a labdarúgást, összeszokott csapat benyomását keltették, volt stílusa, fazonja futballozásuknak. Kapura tartó lövések 6:3, mellé 3:2, szögletarány 9:3, szabálytalanságok 25:19.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?