Tardoskedd után Tornócon

western20220721

Hatodik idei állomásához érkezik szombaton (kezdés: 11.00) a Westernlovagló Vándorkupa 2022. Ezúttal a tornóci Láng-udvar fogadja a mezőnyt. A versenymenü a szokásos: lesz szlalom és hordókerülés junior, open és profi open kategóriában.

„Újdonság, hogy mindkét számban külön díjazzuk azt a lovast, aki a legjobb időt futja – árulta el érdeklődésünkre Láng Róbert házigazda, a vándorkupások alelnöke. – Inkább legyen meleg, mint zivatar, az megszakítaná a versenyt. A hőségben zuhanyozni is lehet, és sok hűvös hely van az udvaron. Gyors pályánkon jó időket várok, s kíváncsi vagyok, hogyan mutatkoznak be fiatal lovasaink, akik először állnak rajthoz. Mindannyian lányok. Örülök, hogy sok a fiatal a mezőnyben, jelzi, lesz folytatása a westernlovaglásnak ebben az országban. Szintén először fut versenyen saját nevelésű ötéves kancánk, Berry of Cookie.”

Múlt szombaton Tardoskedden hajtottak a westernlovasok, és az előző eredmények láttán nem meglepő módon, ahány szám, annyi női elsőség született. „A férfiak inkább szórakozva, felszabadultan hajtanak, mi, nők pedig felelősségteljesebben állunk hozzá, izgulunk s jobban odafigyelünk, ami az eredményességben is megmutatkozik – magyarázta lapunknak Dominika Čelková főszervező. – A nap legnagyobb meglepetését Kotra Eleonóra (Shy On Ice, Kotra Ranch) szolgáltatta, aki a legnagyobb mezőnyű junior hordókerülésben végzett az élen. Az open szlalom naszvadi győztese, Bernáth Erika (Kotra Schick Playboy, Bobek Farm) 22,660 másodperces egyéni csúcsot futott. A junior, szlalomban Bittera Tamara (Smart Like a Quixsote Berry, Ranch nad Dunajom), az open hordókerülésben Barbora Beláková (Devi, JK La Luna) végzett az élen. Jómagam fiatal kancámmal, Saunni Golden Barral a 7. és 8. helyet értem el, nagyon elégedett vagyok tanuló lovacskám igyekezetével.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?