Tanárukra emlékezve sportolnak

Kiss Ferenc-emléktorna
Pozsony |

Változatlan sportágkínálattal mintegy száz jelenlegi és volt diákot mozgat meg szombaton a 3. Kis Ferenc-emléktorna. 

A fővárosi Mladosť sportcsarnokban kilenckor indul a mérkőzések sora. „Teremfociban 5+1 fős, röplabdában 5–6 fős együttesekkel, kosárlabdában a streetball szabályai szerint játszunk, de a csapatokban csak azok szerepelhetnek, aki iskolánk, a pozsonyi Duna utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium növendékei, vagy nálunk végeztek – mondta érdeklődésünkre Morvay Péter, a torna főszervezője. – Kosárlabdában már teljes a mezőny, megvan mind a nyolc induló, teremfociban és röplabdában, ahol kötelező csapatonként legalább egy nőnek is játszani, még van nevezési lehetőség. Minden évben megtisztelünk iskolánk korábbi tanárai közül valakit, idén nagyapám, Morvay Lajos részesül ebben az elismerésben a torna utáni gálaesten.” Kis Ferenc, akinek nevét viseli a torna, matematikatanár volt a Duna utcán, de erősen kötődött a sportélethez is. Halála után kezdték rendezni az iskolai szálak erősítését is szolgáló emléktornát, mely eddig két nyári és egy téli változatát élte meg. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?