Talmácsi Gábor kiesett

Donington Park. A vb-pontversenyben második helyen álló Talmácsi Gábor kiesett a gyorsaságimotoros-világbajnokság nyolcadik, angliai futamán. A rajt remekül sikerült a Red Bull KTM magyar pilótájának, aztán elkezdett szakadni az eső, és emiatt félbeszakították a viadalt.

Donington Park. A vb-pontversenyben második helyen álló Talmácsi Gábor kiesett a gyorsaságimotoros-világbajnokság nyolcadik, angliai futamán. A rajt remekül sikerült a Red Bull KTM magyar pilótájának, aztán elkezdett szakadni az eső, és emiatt félbeszakították a viadalt. A megismételt rajt után Talmácsi ismét az élbolyban haladt, amikor a nedves aszfalton megcsúszott. Még visszaült a gépre, azonban később újra bukott, és feladta a küzdelmet.

„Higgadtabban kellett volna versenyeznem, mert hihetetlenül csúszott a pálya. Száraz aszfalton talán nem következik be az első bukás, amely miatt a motorom meghibásodott. Nagyon sajnálom, mert lehetőségem volt, hogy a vb-pontversenyben az élre ugorjak – mondta Talmácsi. – Már a felvezető körben láttam, hogy Pasini elesik, és nem tud rajthoz állni. Tudtam, ha sikerül pontot szereznem, megelőzöm őt az összetettben. Az új rajt után egyre jobban esett az eső, emiatt folyamatosan változtak a tapadási viszonyok. Az egyik kanyarban sajnos hibáztam, elment a motorom eleje, és kicsúsztam. Ezután még vissza tudtam menni, de nem volt hátsó fékem, nagyon saras volt a plexi, nem láttam semmit. Húztam a gázt, szerettem volna pontot szerezni, aminek újabb esés lett a végeredménye. A jövő héten újabb futam van, ahol javítani szeretnék. A pontverseny sokkal szorosabb lett, de még mindig vezetek az összetettben, Pasninivel holtversenyben.”

125 kcm (9 kör, 36.207 km): 1. Simon (spanyol, KTM) 17:35,523 p; 2. Di Meglio (francia, Honda) 17:37,929; 3. Lai (olasz, Honda) 17:44,419; ... 26. Tóth Imre (magyar, Team Toth Hungary, Aprilia) 19:03,934.

A pontverseny állása: 1. Pasini (olasz, Aprilia) 100 pont, 2. Talmácsi (magyar, KTM) 100, 3. Lüthi 99, 4. Kallio (finn, KTM) 91, 5. Simoncelli 85, 6. Simon 80.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?