Sztárok sérülései

A világbajnokság kezdetéig már csak egy nap van hátra, de a legtöbb válogatott háza táján még mindig bizonytalan, hogy az első mecscsen milyen összeállításban lép pályára a csapat. A semleges szurkolók is aggódhatnak, hiszen egyre több sztár jelent sérültet, akik nélkül pedig nem ugyanaz a vébé.

A világbajnokság kezdetéig már csak egy nap van hátra, de a legtöbb válogatott háza táján még mindig bizonytalan, hogy az első mecscsen milyen összeállításban lép pályára a csapat. A semleges szurkolók is aggódhatnak, hiszen egyre több sztár jelent sérültet, akik nélkül pedig nem ugyanaz a vébé. Az angol válogatott csillaga, David Beckham részéről sokak szerint már az is kisebb csoda volt, hogy egyáltalán eljutott odáig, hogy benevezzék a világbajnokságra, de ez korántsem jelenti azt, hogy a Manchester United középpályása játszani is fog a tornán. A játékos az angolok utolsó, Kamerun elleni előkészületi mérkőzéséről (2:2) is hiányzott, és a háromoroszlánosok erőnléti edzője, Ivan Carminati szerint egyáltalán nem biztos, hogy felépül vasárnapra, az argentinok elleni találkozóra. Az mindenesetre biztató lehet a britek számára, hogy a Kamerun elleni találkozót megelőzően Beckham együtt edzett a többiekkel, sérülése óta először rúgott bele a labdába a nagy nyilvánosság előtt bal lábbal.

A francia táborban eddig Thierry Henry váratlan térdsérülése okozott gondot, ám kiderült, hogy ez egyáltalán nem olyan súlyos, mint gondolták. A csatár a kezdőtizenegyben volt a Korea elleni előkészületi találkozón (3:2), sőt, ő készítette elő a gallok első találatát. Roger Lemerre gondjai fejfájása azonban egyáltalán nem csökkent a meccs után, sőt, ha lehet, még tovább növekedett: Henry ugyanis nem pótolhatatlan a franciák számára, Zinedine Zidane viszont majdhogynem az, márpedig a Real Madrid focistáját a koreaiak ellen az első félidőben le kellett cserélni, és egyelőre nem tudni, hogy sérülése mennyire komoly. Első pillantásra izomhúzódásra gyanakszanak, de a tüzetesebb orvosi vizsgálat előtt nem akarnak elhamarkodott kijelentéseket tenni, az azonban biztos, hogy a középpályás fájdalmas arccal sántikált le a pályáról.

Szintén a favoritok közé sorolják az olaszokat, akik a minap a japán élvonalban szereplő Kashima Antlersszel játszottak meccset, és nyertek is 2:1-re. Giovanni Trapattoni legnagyobb örömére a játékmester, Francesco Totti a kezdőcsapatban volt a találkozón, sőt, nem is futballozott rosszul, de az első gólt szerző Filippo Inzaghit le kellett cserélni. A támadó a térdében érzett éles fájdalmat, amit azonnal jelzett a kispadnak, és Trap rögtön le is hozta a pályáról. Majdnem biztos, hogy a csatár nem léphet pályára az olaszok világbajnoki mérkőzésen.

Az AC Milan játékosának bal lábát már vasárnap megröntgenezték, s lapzártakor, a hétfői, még tüzetesebb vizsgálat után kiderült, hogy a térdszalagok nem sérültek meg súlyosan. Inzaghi azonban így is nagy fájdalmakra panaszkodik, várhatóan csak 7-10 nap alatt épül fel teljesen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?