Sztankovics: A cserék döntöttek

Fradi
Pireusz |

Egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros a görög Olimpiakosz vendégeként a labdarúgó Konferencialiga 16 közé jutásért zajló párharcának első felvonásán.

A Ferencváros nem is kezdhette volna jobban a mérkőzést, ugyanis Varga már a 2. percben a görög kapuba fejelt, csakhogy a videobíró érvénytelenítette a találatot les miatt. Nem sokkal később az Olimpiakosznak is megvolt az első helyzete, de Samy Mmaee szerelt az utolsó pillanatban. Ezt követően megnyugodtak a felek, így többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek, A hazaiak meddő fölénye helyzetekben nem nyilvánult meg, a zöldek pedig inkább gyors ellentámadásokra rendezkedtek be, elsősorban Ramírez és Marquinhos révén a bal oldalon tudtak a védelem mögé kerülni. A görögök első igazán nagy helyzetére a 32. percig kellett várni, akkor Carmo fejelhetett kapura közelről, Dibusz elképesztő reflexszel hárított.

A folytatásban is egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, a védelmek rendkívül stabilak voltak, így helyzet sem akadt egyik oldalon sem. Előbb a magyar bajnok szorította be görög riválisát, de csak szögletekig jutott, majd az Olimpiakosz rendezte sorait, el-Kabi lőtt mellé ziccerből. Az utolsó tíz perchez közeledve a görögök voltak veszélyesebbek, egy ízben Dibusznak ismét nagyot kellett védenie el-Kabi lövésénél. A marokkói csatár a hajrában már nem hibázott – egy jobb oldali bedás után a labdaátvétellel hozta magát helyzetbe, és lőtt közelről a háloba – 1:0. A gól feltüzelte a hazaiakat, akik nagy elánnal rohamozni kezdtek, a Ferencváros viszont állta a sarat, így minimális hátránnyal készülhet a visszavágóra.

Dejan Sztankovics, a Fradi vezetőedzője szerint a cserék döntöttek a hazaiak javára. „Az első félidőben azt csináltuk, amit elterveztünk. Kemény meccs volt, melyet kontrolláltunk olyan 65-70 percig. Aztán változtatások voltak az Olimpiakosznál, amely így új erőre kapott. Bár nem vagyok boldog a vereséggel, de maximálisan elégedett lehetek a játékosaim hozzáállásával – értékelt a szerb szakember. – Hiába van új edzője az Olimpiakosznak, a görög csapat és José Luis Mendilibar semmiben sem lepett meg, ezért nagy dicséret jár a stábomnak. Hozzátette, ilyen európai kupameccseken nüanszok, centik döntenek gólról vagy akár a győzelemről. „Tudom, hogy miben kell fejlődnünk a továbbjutáshoz. És fogunk is, ebben biztos vagyok – zárta szavait Sztankovics.

Az említett Mendilibar – aki pályafutása során még soha nem szenvedett vereséget bemutatkozása alkalmával – úgy ítélte meg, a cseréken túl a taktikai váltásuk hozta meg a győzelmet. „Sokkal támadóbb szellemben futballoztunk a térfélcserét követően. A Ferencváros elfáradt, így Fortunisznak több területe maradt – jegyezte meg Mendilibar.

Meccsben voltunk végig, a vezetést is többször megszerezhettük volna, ám a végén ők tettek így. Ettől függetlenül ez egy kétmeccses párharc, minden esélyünk megvan rá, hogy megfordítsuk. Jó felkészítést kaptunk, taktikailag is készen álltunk, de ez benne van. Ettől függetlenül hiszem, hogy meg tudjuk nyerni a visszavágót” – mondta a Nemzeti Sportnak Muhamad Besic, az FTC középpályása.

A visszavágót jövő héten rendezik a Groupama Arénában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?