Szoros volt a vége, de a DAC behúzta a besztercebányai meccset

dac

A DAC labdarúgócsapata 3:2-re győzött Besztercebányán, a labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának első fordulójában, így négy pontra nőtt az előnye a tabella élén.

Adrián Guľa vezetőedző csak a cserepadra nevezte Kalmár Zsoltot Besztercebányán: a magyar válogatott irányító formán kívül játszik a tavaszi szezonban, de padoztatásának elsősorban az volt az oka, hogy több rúgást is kapott a legutóbbi fordulóban, a rózsahegyiek otthonában. Kalmár helyére Nebyla került be a csapatba, ezt leszámítva Guľa nem nyúlt bele a megszokott kezdőbe.

A vendégegyüttesben több ismerős arcot is láthattak a sárga-kék szurkolók, hiszen korábban Polievka, Záhumenský és Ľupták is megfordult csapatukban, Rymarenko pedig konkrétan a DAC-ból szerepel kölcsönben Besztercebányán. A dunaszerdahelyiek egy másik kölcsönjátékosa, a Duklában eddig remeklő Andrija Balic a klubok egyezsége alapján nem léphetett pályára a mérkőzésen.

A DAC-játékosok már a kezdő sípszó előtt is több szempontból extra motiváltnak érezhették magukat. A sárga-kékek csapatbuszát ismeretlen tettesek tojással dobálták meg a mérkőzést megelőző éjszaka a csapat szálláshelyén, a Donovaly síközpontban, míg a meccs előtt már véget ért a Slovan bajnokija, amit a pozsonyiak meglepetésre 1:0-ra elveszítettek a zsolnaiakkal szemben – tehát egy győzelem esetén a DAC négypontos előnyre tehetett szert a tabella elén.

A 4. percben megtették az első fontos lépést efelé a sárga-kékek, Gavrics beadása és Blackman lekészítése után Krstovic pattogós lövése utat talált a hálóba – 0:1.

A hazaiak válasza a 12. percben érkezhetett volna, de Polievka ígéretes helyzetben nagyon pontatlan volt. A 18. percben megduplázhatták volna előnyüket a vendégek, de Gavrics nagy ziccerben cak Hruška kapusba lőtte a labdát.

A 25. percben Rymarenko durván odalépett Brunettinek, akit azonnal le kellett cserélni. Azzal, hogy a sérülést okozó besztercebányai játékos még dühögve számon kért valamit a földön fetrengő Brunettin, aligha javította esélyeit, hogy a nyáron újra számítsanak rá Dunaszerdahelyen…

A 30. percben Nebyla elfutott a bal szélen, és megtalálta beadásával Krstovicot, aki a hálóba bólintott – 0:2. Ezzel kapcsolatban valami nagyon nem tetszett a hazaiak edzőjének, Michal Ščasnýnak, aki sárgát kapott reklamálásáért, majd a figyelemzetetést is indulatosan reagálta le, így Dohál játékvezető kiállította őt.

A szétesőben lévő hazaiakat szinte azonnal újabb csapás érte: a 34. percben Blackman hatalmas sprintet vágott le a jobb oldalon, lapos beadására pedig ki más érkezett, mint Krstovic – 0:3.

A hazaiak az első félidőben többször is át tudták játszani a DAC jobbhátvédjét, Pintót, de csak alkalmanként veszélyeztették Petráš kapuját – a vendégeknek komolyabban csak egyszer kellett izgulniuk félidőig, amikor a dunaszerdahelyi kapus nyújtózva védett egy erős lövést.

A Dukla aktívabban kezdte a második félidőt, de a mezőnyfölény mellett csak ritkán tudott helyzeteket kidolgozni. A 60. percben Polievka viszont magára vállalt egy lövést, és a tizenhatos vonaláról a hálóba bombázott – 1:3.

Hét perccel később Polievka kapufája már egyértelműen jelezte, hogy a DAC elkényelmesedett. Guľa kettős cserével reagált – sokatmondó, hogy a lefelé ballagó Krstovicot a hazai szurkolók is megtapsolták.

A meccs újabb hazai ziccerrel folytatódott, majd Pinto kezezett a tizenhatosban – meglepetésre azonban a hosszas VAR-vizsgálat után sem ítéltek büntetőt a DAC ellen.

Ezután a dunaszerdahelyiek is jelentkeztek két helyzettel (előbb Szánthó, majd Andzoauana lőtt). Az utolsó negyedórára fordulva csökkent a hazai nyomás, de amikor úgy tűnt, hogy a vendégcsapat rendezte sorait, egy ellentámadásból a Dukla még drámaiabbá tette a meccset - a csereként beállt Franko talált be, 2:3.

Jött a dráma, a 90. percben egyenlítettek az egyre tüzesebb hazaiak, de a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. 

Izgalmas volt a vége, de a DAC 3:2-re győzött, így négy pontra nőtt az előnye a tabella élén.

Galéria
Érdekes

Banská Bystrica–DAC 2:3 (0:3)

Gólszerzők: Polievka (60.), Franko (82.), ill. Krstovic (4., 31., 35.)

Sárga lap: Ľupták, ill. Andzouana, Riszvanisz, Pinto

Játékvezető: Dohál, 2538 néző.

DAC: Petráš–Pinto, Riszvanisz, Brunetti (27. Kružliak), Andzouana–Dimun, Káčer–Blackman (70. Szánthó), Nebyla (89. Ramadan), Gavrics (89. Mendez)–Krstovic (70. Niarkhosz)

B. BYSTRICA: Hruška–Pišoja, Uhrinčať, Willwéber (46. Káčerík), Záhumenský–Hanes (82. Franko), Ľupták, Richtárech (82. Demian), Slávik–Rymarenko, Polievka

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?