Szocsi 2014 – Miklós Edit volt a szerdai nap magyar sztárja

Budapest |

<p>Miklós Edit nagyszerű teljesítményt nyújtva a hetedik helyen végzett a női alpesi sízők lesikló számában a szocsi téli olimpia szerdai versenynapján, ezzel minden idők legjobb magyar alpesi eredményét érte el az ötkarikás játékok történetében.</p>

A csíkszeredai születésű versenyző - aki hétfőn 16. volt szuperkombinációban - 1:42.28 perces eredménnyel zárt, ezzel néhány percig a pontszerzést érő hatodik helyen állt, az utána lecsúszó norvég Lotte Smiseth Sejersted azonban gyorsabb volt nála.     Miklós Edit a verseny után az MTI-nek azt mondta, nem bántja az, hogy végül nem szerzett olimpiai pontot, amit előző nap célként fogalmazott meg.     "Nem szabad emiatt elégedetlennek lenni, mert ez így is jó - utalt keddi nyilatkozatára, majd hozzátette: "mindenkinek bebizonyítottam, hogy nem a levegőbe beszéltem".      A női lesiklóverseny egyébként történelmi holtversennyel zárult, az ötkarikás játékok alpesisí-versenyei során először volt arra példa, hogy két síző nyakába is aranyérem került: a szlovén Tina Maze és a svájci Dominique Gisin egyaránt 1:41.57 perc alatt ért le a pályán. A szám másik magyar indulója, Berecz Anna 35. lett.     A szerdai versenynapon az északi összetettben papírforma német siker született, a világbajnok Eric Frenzel esélyeshez méltóan nyerte a normálsáncos síugrásból és a 10 kilométeres szabadstílusú sífutásból álló egyéni számot. A férfi gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében Stefan Groothuis győzött - vagyis folytatódott az eddigi öt számból már négyet megnyerő hollandok sikersorozata -, míg szánkóban, a férfiak kettes küzdelmében a német Tobias Wendl, Tobias Arlt duó diadalmaskodott. A női hódeszkások félcső számában Kaitlyn Farrington révén amerikai siker született, műkorcsolyában a párosoknál pedig a Tatyjana Voloszozsar, Makszim Tranykov orosz kettős nyakába került az aranyérem. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?