Szlovákia csoportmásodik, de a pótselejtező még kétes

<p>A szlovák labdarúgó-válogatott utolsó vb-selejtezőjén 3:0-ra nyert Málta ellen, s mivel a skótok nem nyertek Szlovéniában, a csoportja második helyén végzett. Az azonban még nem biztos, hogy a Kozák-legénység ott lesz a pótselejtezőben, ahová a kilenc csoport nyolc legjobb másodikja jut.</p>

Az utolsó forduló előtt a szlovákoknak már nem volt a saját kezükben a sorsuk. A szlovén-skót meccs mellett azt is figyelniük kellett, hogyan alakul a második helyezettek tabellája. A sereghajtó máltaiak elleni meccs előtt köszöntötték Marek Hamšíkot, akinek a csütörtöki glasgow-i találkozó volt a századik meccse címeres mezben. Ján Kozák szövetségi kapitány négy helyen változtatott a skóciai meccshez képest, a kezdőben kapott helyet Škriniar, Weiss, Duda és Rusnák. A szlovákok jól kezdtek, már az első negyedórában több tetszetős akciót vezettek. A befejezés azonban nem volt ideális, egészen a 33. percig, amikor Hamšík jól ugratta ki Nemecet, és a csatár higgadtan a hosszúba lőtt - 1:0. Ekkor azonban már Skócia 1:0-ra vezetett Szlovéniában... A második félidő elején akadozott a szlovákok játéka, néhány perc után mégis zúgott a taps a nagyszombati City Arénában, Szlovénia ugyanis kiegyenlített!  Nem sokkal később Škriniar közelről a kapusba bombázott, a közönség azt skandálta: "Gólt akarunk!" Ez a kívánságuk a 62. percben teljesült, Škriniar harcolta ki a labdát a 16-os sarkánál, középre adott Nemecnek, aki megtolta, aztán laposan a hálóba lőtt - 2:0. A szlovákok lendületbe jöttek, a 69. percben Rusnák jobb oldali beadására Duda robbant be - 3:0. A hangulatot csak fokozta a hír, hogy Szlovénia vezetést szerzett a skótok ellen. A végjátékban már mindenki inkább a másik meccsre figyelt: két perccel a lefújás előtt a skótok kiegyenlítettek. A nagyszombati közönség a hosszabbításban állva tapsolt a szlovákoknak, akik teljesítették az első feltételt az esetleges vb-részvételhez: simán nyertek Málta ellen. Néhány perc múlva megjött a hír Ljubljanából is, a szlovén-skót meccs 2:2 maradt, ez azt jelenti, hogy a szlovákok a második helyen végeztek a csoportjukban. Az azonban, hogy a második helyezettek tabelláján a 12 pont (az utolsó elleni eredményeket ide nem számolják be) elég lesz-e ahhoz, hogy ne ők legyenek az utolsók, csak a hétfő esti meccsek után derül ki. Szlovákia-Málta 3:0 (1:0)Góllövők: Nemec (33., 62.), Duda (69.).Sárga lap: Duda, Hubočan, ill. P. Fenech, Pisani, Schembri, Zerafa.Játékvezető: Mazzoleni (olasz), 17 774 néző.SZLOVÁKIA: Dúbravka - Pekarík, Škrtel, Škriniar, Hubočan (86. Mazáň) - Lobotka - Rusnák (86. Mihalík), Duda, Hamšík, Weiss - Nemec.MÁLTA: Hogg - S. Borg, Agius, Camilleri, Zerafa - Pisani, R. Fenech, P. Fenech (88. C. Borg), Gambin (76. Failla) - Effiong, Schembri.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?