Szlovák győzelem, magyar vereség Ausztráliában

Polášek

A szlovák Filip Polášek a hazai John Peersszel az oldalán 7:5, 7:5-re győzte le az olasz Simone Bolelli, Fabio Fognini duót a sydney-i férfitenisztorna párosversenyének döntőjében.

Az első szettben a 11. játszmáig kellett várni az első brékre, amit Polášekék a következő játékban meg is védtek, ezzel pedig behúzták az első játszmát. A másodikban úgy tűnt, elveszítették a ritmust, 5:2-es hátrányba kerültek, de innentől fogva csak ők nyertek játékot. Háromszor is brékelték az olaszokat, és ismét 7:5-tel hozták a szettet.

A harmadik kiemeltként szerepelt szlovák–ausztrál párosnak ez volt a második tornagyőzelme, tavaly Indian Wellsben tudtak nyerni. Polášeknek összességében a mostani már a 17. diadala volt párosban.

Az ausztrál városban női tornát is rendeztek a héten. Párosban a magyar Udvardy Panna a német Vivian Heisennel döntő rövidítésben vesztette el azt. A 23 éves magyar játékos és partnere a szombati döntőben a kazah Anna Danyilinával és a brazil Beatriz Haddad Maiával csapott össze, és a 36 perces első szett megnyerésével előnybe is került (6:4). A még szorosabb második játszmában kiegyenlített a rivális (5:7), amely a döntő rövidítésben 9:2-re ellépve meccslabdákhoz jutott. Ebből hatot (!) hárítva felzárkózott ugyan Udvardy és Heisen, ám végül a kazah–brazil kettős le tudta zárni a döntőt.

Az Australian Openen egyéniben főtáblás Udvardynak ez volt az első WTA-fináléja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?