Szlovák futballálom: 3 meccs, 9 pont

<p>Tovább menetel a szlovák labdarúgó-válogatott az Eb-selejtezősorozatban: Ján Kozák együttese Fehéroroszországban Hamšík vezérletével 3:1-re győzött, és három meccs után százszázalékos mérleggel áll az élen a C csoportban.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ján Kozák szövetségi kapitány mindössze egy helyen változtatott a zsolnai kezdőcsapaton, a spanyolok ellen győztes gárdából Hubočan került ki, miután a balbekk már a zsolnai mérkőzést is fájdalomcsillapítókkal játszotta végig.

Kucka mégis a pályán

A védelem bal oldalára Gyömbér húzódott vissza (aki a harmadik meccsen már a harmadik poszton szerepelt, és mindenütt helytállt), a két szűrő pedig Pečovský és Kucka volt. Igen, Kucka, mert bár a kapitány a spanyolok elleni mérkőzést követően azon sajnálkozott, hogy a Genoa középpályása két sárga miatt nem játszhat Boriszovban, később kiderült, hogy az UEFA új szabályai szerint nem két, hanem három sárga lapos figyelmeztetés után jár az eltiltás.

A Mak, Hamšík, Weiss támadó-középpályássor előtt Adam Nemec kapott helyet.

Hamšík eldöntötte

A szlovák csapat a szenzációs spanyolverés után sem szállt el, a fehéroroszok ellen higgadtan futballozott, s gyakorlatilag végig kontrollálta a mérkőzést. A hazaiak középpályáján nehéz volt átjutni, így kevesebb volt a helyzet, de a második félidőben Weiss passza után Hamšík egy távoli lövéssel megszerezte a vezetést. A Napoli sztárja ebben a kvalifikációban a válogatottban is villog, pedig múlt héten még magas lázzal, influenzával feküdt az ágyban, és antibiotikumokat szedett.

Másodszor álltak fel

A fehéroroszok tíz perccel a lefújás előtt egyenlítettek, de a szlovák válogatott nem zuhant össze. A csereként beállt Stoch ismét kulcsszereplő lett, lövése után a labda kijött a kapufáról (a kapus eléggé elnézte, mintha azt várta volna, a labda mellé megy, és kirúgás következik), a kipattanót pedig Hamšík védhetetlenül vágta a léc alá. A vendéggyőzelmet végül a szintén csereember Šesták biztosította be végleg.

Hamšíkék négy napon belül másodszor nyertek meg egy olyan mérkőzést, ahol kevéssel a vége előtt kapták az egyenlítő gólt, ezzel mentális erejüket is bizonyították.

Kondratyev lemondott

A fehérorosz válogatott három mérkőzés után egy ponttal a csoport 5. helyén áll, Grigorij Kondratyev szövetségi kapitány magára is vállalta a felelősséget, és lemondott. „Ha nem jönnek az eredmények, akkor az edzőnek mennie kell. Betartom az ígéretem, elmegyek. Nem gondolom azonban, hogy egy új edző sokkal sikeresebb lenne. Meg kell változtatnunk a rendszert, az utánpótlás-neveléstől kezdve a felnőttcsapatig.”

Fékezett eufória

Senki sem várta a szlovákoktól, hogy három mérkőzés után kilenc pontjuk lesz, Kozák és csapata azonban fékezi az eufóriát. „Az Eb-részvételhez 23 vagy 24 pont kell majd. Nekünk ebből már van kilenc, de még semmi nem dőlt el” – hangsúlyozta a szakvezető. „A földön kell maradnunk, még nem vagyunk ott az Eb-n – mondta Hamšík is. – Az utolsó idei selejtezőnkön, Macedóniában is úgy kell játszanunk, mint Boriszovban.” (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?