Szlovák Eb-főpróba Nagyszombatban

Nagyszombat |

<p>Ma este (20.45) Nagyszombatban tartja Eb-főpróbáját a szlovák futballválogatott, az ellenfél Észak-Írország lesz.&nbsp;</p>

A mérkőzés hasznos lehet Ján Kozák szövetségi kapitány számára, mert a vendégek hasonló stílusban játszanak, mint a walesi és az angol csapat, amely csoportellenfele lesz Hamšíkéknak a franciaországi kontinensviadalon. Jó hangulatban várják a meccset a hazaiak, akik a múlt héten felkészülési találkozón 3:1-re legyőzték a grúzokat, majd Augsburgban a világbajnok németeket. 

„Bebizonyítottuk, hogy tudunk futballozni, és bármelyik válogatottal felvesszük a versenyt” – jelentette ki Juraj Kucka, az AC Milan középpályása. „Jó érzés legyőzni a világbajnokot, de nem szabad túlbecsülni a sikert. Ez csak előkészületi mérkőzés volt, a fontos összecsapások csak ezután jönnek” – szögezte le Martin Škrtel, aki várhatóan az Eb után elhagyja a Liverpoolt. 

Ján Kozák a legerősebb összeállítású együttest akarja pályára küldeni, úgy tervezi, hogy ugyanazok kezdenének a Wales elleni, jövő szombati Eb-nyitányon is. Megkönnyebbült a kapitány, mert rendbe jött a korábban sokáig sérüléssel bajlódó Tomáš Hubočan, így várhatóan balhátvédként helyet kap a kezdőcsapatban az Oroszországban légióskodó játékos. 

Szerdától Róbert Mak is a válogatottal gyakorol, a gyors szélsőnek klubkötelezettségei voltak a PAOK Szalonikinél. „Jó játékkal és győzelemmel akarunk hangolni a franciaországi Európa-bajnokságra” – szögezte le Mak. 

A szlovákok legutóbb tavaly októberben Fehéroroszországtól kaptak ki (0:1), azóta ötször nyertek (Luxemburg 4:2, Svájc 3:2, Izland 3:1, Grúzia 3:1, Németország 3:1), és kétszer döntetleneztek (Lettország 0:0, Írország 2:2). 

Az északíreknek még ennél is jobb a mérlegük, 2015 márciusában 1:0-s vereséget szenvedtek a skótoktól, azóta viszont tizenegy mérkőzésen nem találtak legyőzőre. A korábban a Manchester Unitedben játszó Jonny Evans (West Bromwich), a csapatkapitány Steven Davis (Southampton) és a gólerős Kyle Lafferty (Birmingham) tartoznak a kulcsemberek közé. A szigetországiak is ott lesznek az Európabajnokságon, a C csoportban Németország, Lengyelország és Ukrajna lesz a riválisuk. 
A legújabb világranglistán a szlovákok a 24., az északírek a 25. helyen állnak. Eddig háromszor találkozott egymással a két válogatott, kétszer nyertek (2:1, 2:0), egyszer pedig kikaptak (0:1) Škrtelék. 

A szlovák válogatott várható összeállítása: Kozáčik–Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan–Kucka, Pečovský–Mak, Hamšík, Weiss– Ďuriš. 
A mérkőzést a Dajto élőben közvetíti.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?