Szlovák diadal Moszkvában

<p>Szenzációs győzelmet aratott a szlovák labdarúgó-válogatott az Eb-selejtezők 2. fordulójában a B csoport csúcsrangadóján: Vladimír Weiss csapata Miroslav Stoch góljával Moszkvában győzte le Oroszországot.</p>

Jól kezdték a meccset az oroszok, akik mindjárt az első percekben zavart okoztak a szlovákok védelmében. Sirokov közeli lövése egy lábról szögletre vágódott. A szentpétervári Zenit játékosa a 7. percben távolról is próbálkozott, de Mucha furcsa mozdulattal hatástalanította a bombát. Szlovák részről Stoch veszélyeztethetett a 8. percben, de szabadrúgása a kapu fölé szállt.
Az oroszok fölényben játszottak, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, pedig az első félidőben hét szögletet rúgtak.

A szlovákok alig jutottak el az ellenfél kapujáig, de rögtön az első helyzetüket gólra váltották: a 27. percben Akinfejev kapus rossz átadása után Stoch csapott le a labdára, s kihasználva, hogy az orosz kapus kint áll, nagyszerű lövéssel megszerezte a vezetést – 0:1.
Még a félidő vége előtt egyenlíthettek volna a házigazdák, de Pogrebnyak csak az oldalhálóba lőtt. Az ellentámadás is veszélyes volt, Hamšík azonban nem találta el jól a labdát.
A második félidő szlovák helyzetekkel kezdődött: Hološko futott el a jobbszélen, s befelé cselezett, de a három szlovák közötti egy szem orosz védő elcsípte a labdát. Nem sokkal később Stoch lőhetett éles szögből, de Akinfejev védett.

Az oroszok mindent megtettek az egyenlítésért: az 52. percben Zsirkov lövése ment mellé, négy perccel később Arsavin lőtt félfordulatból kapura, de a labda elzúgott a kapufa mellett. A csereként beállt Bisztrov felpörgette az oroszok játékát, de a szlovák védelemben Škrtel és Saláta remekül állta a sarat.
A 85. percben Dzagojev 25 méteres szabadrúgását védte Mucha. A 89. percben a szlovákok eldönthették volna a meccset, Stoch és Hološko állt egy védővel szemben, de túl lassúak voltak, s végül semmi nem lett a helyzetből. A hosszabbítás perceiben az oroszok teljesen kinyíltak, de minden igyekezetük hiábavaló volt – Szlovákia megőrizte előnyét, és két forduló után százszázalékos mérleggel büszkélkedhet.

Oroszország–Szlovákia 0:1 (0:1)
Góllövő: Stoch (27.)
Sárga lap: Zsirkov, ill. Kucka.
Játékvezető: De Bleeckere (belga), 37 000 néző.
OROSZORSZÁG: Akinfejev–Anyukov, V. Berezuckij, Ignasevics (81. Biljaletgyinov), Zsirkov–Dzagojev, Szemsov (61. Bisztrov), Sirokov, Zirjanov–Arsavin–Pogrebnyak (71. Pavljucsenko). SZLOVÁKIA: Mucha–Zabavník, Škrtel, Saláta, Hubočan–Kucka (58. Jendrišek), Štrba, Karhan (73. Sapara)–Hamšík, Stoch (91. Pečalka)–Hološko.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?