Szíve is van a svéd acélnak

A svéd acél, Börje Salming 1973-ban, Európából az elsők között került az észak-amerikai profi hokiligába. Tizenhét bajnoki idényből tizenhatban a Toronto Maple Leafs mezét viselte, a tizenhetedikben a Detroit sikereiért küzdött. „Kontinensünk képviselői új elemekkel gazdagították a hivatásosok palánkdöngető csatáit.

A svéd acél, Börje Salming 1973-ban, Európából az elsők között került az észak-amerikai profi hokiligába. Tizenhét bajnoki idényből tizenhatban a Toronto Maple Leafs mezét viselte, a tizenhetedikben a Detroit sikereiért küzdött. „Kontinensünk képviselői új elemekkel gazdagították a hivatásosok palánkdöngető csatáit. Nekünk köszönhetően vált szemre tetszetősebbé az olykor bizony egysíkú játék. Az oroszok virtuozitása, a csehek és szlovákok taktikai fejlettsége, az északiak szívóssága, sokoldalúsága hamar elnyerte az igényes közönség tetszését. Már az első bajnoki évfolyamban védő létemre a gólokért és gólpasszokért 39 pontot gyűjtöttem, eredményességem sokak számára meglepetésként hatott. Még a szakértők is csak nehezen tudták megemészteni, hogy a bekkek nem csak a tisztogatásra hivatottak, hanem az akciók szervezésében, befejezésében is kulcsszerepet játszhatnak” – vélekedett a tengerentúli és az európai csúcsszintű hoki egykori markáns ellentétéről, időközben történt össszefonódásáról a szikár svéd, aki hazája képviselői közül elsőként került a Halhatatlanok Csarnokába. Egyébként 620 gólpasszal a Toronto klubrekordereként szerepel a krónikákban. „Tudom, nálamnál nagyobb tehetségek is felléptek az NHL forgószínpadán, a játékot azonban szívvel is kell játszani” – fogalmazta meg krédóját a pókerarcú Salming. Napjainkban leginkább vállalkozása révén kerül kapcsolatba a sportággal. „Márkás sportruházatunk révén ugyan tartós a jelenlétem a hokipiacon, játékosként azonban már csupán kétszer lépek jégre évente” – zárta mondandóját a „háromkoronások” egykori vezéralakja. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?