Szilágyi, Milák vagy Liu Shaoang?

Szilágyi
Budapest |

Minden idők harmadik legtöbb voksa, 423 sportújságíró szavatai alapján kialakult a magyarországi Év sportolója-ankét kategóriánkénti három-három legjobbjának mezőnye.

A tegnapi sajtótájékoztatón ismertették a szűkített, eredetileg 10-10 jelöltet tartalmazó listákat. Az év női sportolója a világbajnoki ezüstérmes öttusázó Gulyás Michelle, az Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia és a gátfutó Kozák Luca hármasából kerül ki, utóbbi 100 méteren lett második az idei Eb-n. A férfiaknál az Év Sportolója-címet már korábban megszerző Szilágyi Áron (vívás) és Milák Kristóf (úszás) is bekerült a legjobbak közé, őket a Pekingben egyéni olimpiai bajnoki címet nyert Liu Shaoang egészíti ki.

A csapatoknál a szokásoknak megfelelően külön értékelték az egyéni sportágak képviselőit és a hagyományos csapatsportok együtteseit. Előbbiben a top hármat a vb-2., Eb-1. férfi kardválogatott, a történelmi világbajnoki címet szerzett női kardválogatott és a Nádas Bence, Kopasz Bálint világ- és Európa-bajnok kajak kettes alkotja. Csapatsportágakban a ferencvárosi labdarúgók, a magyar válogatott és a Sopron Euroliga-győztes női kosárlabdázói kapták a legtöbb szavazatot.

A legjobb edzők kategóriáján keresztül egy újabb sportág, a vízilabda is teret kap a gálán, Bíró Attila, a vb-ezüstérmes női válogatott szövetségi kapitánya is esélyes a díjra. Mellette Marco Rossi, a fociválogatott kapitánya és a rövid pályás gyorskorcsolyázók (korábbi) edzőpárosa, Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina a másik két jelölt.

Több egyéb kategória mellett az év sportpillanatát is kiválasztja majd a szakmai zsűri. A teljes listából az M4 Sport honlapján 12 ezer szavazat alapján a három legemlékezetesebb, pár másodpercnyi momentum a már említett Liu Shaoang és Milák Kristóf célba érése és Kristoffer Zachariassen (FTC) Monacónak lőtt egyenlítő gólja volt (amely csoportelsőséget ért a Fradinak az EL-ben). Közülük lesz egy 2022 legszebb sportpillanata.

Az ankét győzteseire a január 9-i gálán derül fény, amelynek több év után a Nemzeti Színház helyett a felújított Operaház ad otthont. A 90 percesre tervezett díjátadón – melyet az M4 Sport élőben fog közvetíteni – 51 közreműködő lép majd színpadra. A szervezők meghívását a pályafutását nemrég befejező paralimpikon, a rozsnyói Farkas Henrietta is elfogadta, a díjátadók között pedig az olasz edzőlegenda, Fabio Capello is ott lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?