Szilágyi harmadik lett

<p>Budapest. A kardozó Szilágyi Áron bronzérmet szerzett a magyar fővárosban zajló vívó-világbajnokságon.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A londoni olimpia bajnoka a spanyol Sergio Escudero, a román Ciprian Galatanu, a 2004-ben ötkarikás aranyérmes, címvédő olasz Aldo Montano és Gémesi Csanád magabiztos legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol kiélezett küzdelemben 15:14-re kikapott az orosz és végül ezüstérmes Nyikolaj Kovaljovtól. A győzelmet a szintén orosz Venjamin Resetnyikov szerezte meg.

Szilágyi szerint az elveszített elődöntőben kulcsmomentum volt, amikor 6:5-ös vezetésénél a bírók először érvényesnek adták a támadását, később azonban elvették tőle a pontot. „De Isten ments, hogy a zsűrire fogjam. Nem éreztem ezt olyan jelentős hibának, még ha lélektani fölénybe is kerülhettem volna. Inkább azon múlt, hogy Kovaljov jobban felkészült belőlem, a gyengeségeimből. Jobban kihasználta a hibáimat, mint én az övéit, jobban érezte, mit fog preferálni a zsűri, nagyon pontos utasításokat is kapott. – nyilatkozta Szilágyi. – Nagyon akartam ezt az aranyat, együtt ünnepelni a közönséggel, nagyon hálás vagyok a buzdításért, de nem sikerült. Az ellenfél végig dominált, kevés erő volt bennem. Az első egyéni érmem megvan vb-ről, a csapattal nagyon készülünk.”.

A másik két magyar főtáblás kardozó is nagyszerűen szerepelt: Gémesi Csanád és Szatmári András a negyeddöntőig jutott, ahol előbbi Szilágyitól kapott ki, utóbbi pedig Szilágyihoz hasonlóan Kovaljovtól és ugyancsak egy tussal. Gémesi hetedik, Szatmári pedig nyolcadik lett úgy, hogy korábban még Világkupa-versenyen sem végeztek az első nyolc között a felnőttek mezőnyében.

Előzőleg az 1975-ös budapesti világbajnokságon fordult elő, hogy három magyar kardozó jutott a legjobb nyolcig.

A szerdai nap másik versenyében, női tőrben a hazai vívók nem voltak részesei az éremcsatározásoknak: Mohamed Aida 13., Knapek Edina 16., Varga Katalin 27., Varga Gabriella pedig 41. lett. Az aranyérem az olasz Arianna Errigo nyakába került. (MTI, index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?