Szétdurrantak Jova Levente erei

<p>Ismét parázs csatát, fordulatokban és indulatokban gazdag mérkőzést hozott a Győri ETO–Ferencváros találkozó a labdarúgó NB I harmadik fordulójában. A vendégek megérdemelten győztek 2:1 arányban.</p>

MÉSZÁROS GYÖRGY

Ezzel a győzelemmel hosszú negatív sorozatot szakított meg az FTC, ugyanis az elmúlt öt győri mérkőzésén még pontot sem tudott szerezni Ricardo Moniz együttese.

Az ETO játékosai „Leonardo, visszavárunk” feliratú mezben futottak ki a pályára, ami szép gesztus volt ugyan (a csapatok legutóbbi győri találkozóján, amelyen a hazaiak 1:0-s győzelmükkel bebiztosították bajnoki címüket, ugyanis Marek Střeštík egy durva belépő során eltörte a fővárosiak brazil játékosának lábát), de ennek kommunikációja a szurkolók irányába már nem volt hibátlan. A tévén keresztül ugyan jól kivehető volt a felirat, de a stadionban ülők semmit nem láttak belőle. Talán ezért is hangzott fel a ferencvárosi táborban a mérkőzés folyamán többször is a „Leonardo, Leonardo” rigmus, amire a hazaiak mindannyiszor Střeštík éltetésével válaszoltak, ezzel is mélyítve a két tábor közötti ellenszenvet.

A legnagyobb utálatot mégis a mérkőzés játékvezetője, Andó-Szabó Sándor kapta, aki először a vendégek edzőjét, Ricardo Monizt küldte a lelátóra, majd a második félidőben les címén érvénytelenített egy hazai gólt.

Az első félidei teljesítményére akkor tette fel a koronát, amikor előbb könyöklésért a Fradi javára ítélt szabadrúgást, majd pillanatokkal később megváltoztatta az ítéletet, s a hazaiak jöhettek szabadrúgással feltartás miatt. Először Csukics kapott sárgát, majd Holman, végül csak Holman, Csukics sárgáját visszavonta Andó-Szabó. Azt csak halkan jegyezzük meg, hogy a hazai Martinez és a vendég Gyömbér ütközött egymással ebben az esetben.

Ricardo Moniz kiállítása viszont teljesen jogos volt. A vendégek edzője akkor kelt ki magából, mikor a csatár Böde Dánielt gyanús körülmények között szerelték az ETO tizenhatosán belül. A holland tréner bent a pályán kiabált a bíróval.

„A játékvezetőre semmilyen megjegyzést nem tettem, beléptem a pályára, miután Bödét érzésem szerint buktatták a tizenhatoson belül. A bíró valószínűleg a túlzott vehemenciám miatt küldött fel a lelátóra” – mondta a meccset követően Ricardo Moniz.

Andó-Szabó a második félidőben les címén érvénytelenítette Trajkovics gólját. Lázok rúgta kapura a labdát, ami az egyik ferencvárosi játékoson megpattanva Trajkovics elé került, aki a hálóba gurította a labdát. Trajkovics a lövés pillanatában már lesen állt.

Pintér Attila, a győriek edzője így értékelte a szituációt: „Nagyon kíváncsi leszek az új lesszabályra, mit mond ki, mert szerintem 1:1-nél szabályos gólt szereztünk. Tudtommal az új lesszabály azt mondja ki, ha kapura tartó lövés van, és az irányt változtat valakin, akkor az a mai szabályok szerint nem les. Lehet, hogy én értelmezem rosszul, akkor elnézést kérek, de én úgy gondolom, ha az 1:1-nél jogos gól volt, akkor nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.”

Az MLSZ oldalán található információk szerint az is lesnek számít, ha a játékos „leshelyzetben állva megjátssza ellenfelének szándékos védését követően a hozzá lepattanó vagy irányt változtató labdát”.

Pintér a folytonos magyarázkodásával, és azzal, hogy állandóan másra mutogat, kezdi elveszíteni a győri szurkolók szimpátiáját is. Egyes internetes fórumokon már több hozzászólás is érkezett azzal a jeligével, hogy a Pintérnek először a saját háza tájékán kellene söprögetni.

A Ferencváros kapusa, Jova Levente a sérült Leonardónak ajánlotta az értékes győzelmet. „Az erek szétdurrantak a fejemen mind a két gólnál, meg a végén azért kicsit kiabáltam. Ez egy nagyon nagy győzelem volt. Ezt Leónak is akarjuk ajánlani, mert volt valami, amit elvettek tőlünk itt tavasszal, és ezzel szerintem revánsot vettünk az ellenfélen. Gratulálok a Győr csapatának is, mert szép támadásokat alakítottak ki.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?