„Szeretem a folyamatos játékot”

Druga Norbert vonalbíróként 1994-ben mutatkozott be a jégkorong Extraligában, ahol hat éven át, több mint 150 mérkőzésen fújta a sípot. Tavaly a szövetség illetékesei játékvezetővé nevezték ki az érsekújvári sportembert, akivel a Poprad–Trenčín meccs (3:1) után beszélgettem.

Druga Norbert Eugen Vojtíšek felvétele

Druga Norbert vonalbíróként 1994-ben mutatkozott be a jégkorong Extraligában, ahol hat éven át, több mint 150 mérkőzésen fújta a sípot. Tavaly a szövetség illetékesei játékvezetővé nevezték ki az érsekújvári sportembert, akivel a Poprad–Trenčín meccs (3:1) után beszélgettem.

Négy évvel ezelőtt többször is hangsúlyoztad: nem leszel vezetőbíró a hokiligában. Aztán...

Gondoltam egyet, mi lenne, ha mégis kipróbálnám. Elmentem egy játékvezetői tanfolyamra, és – nem kis meglepetésre – én értem el a legjobb eredményt. Ennek köszönhetően nem a harmadik, hanem a második vonalba soroltak. Ennél jobb kezdetet álmomban sem képzelhettem volna el.

Könnyű volt váltani?

Az elején némi problémát okozott a helyezkedés, de aztán fokozatosan belelendültem, s úgy az ötödik meccsen már lámpalázam sem volt.

Számítottál arra, hogy a 2001/2002-es idényben már Extraligás-meccseken fogsz bíráskodni?

Nem tagadom, titokban bíztam benne, mert az ellenőrök szerint is mind a 23 I. ligás találkozón jó teljesítményt nyújtottam.

Hogyan készültél az első élvonalbeli mérkőzésedre?

Nyugodtan, minden különösebb feltűnés nélkül. Csak akkor tudatosítottam, hogy én vezetem a Košice–Liptovský Mikuláš találkozót, amikor a kassai téli stadionban elém tették a jegyzőkönyvet. Kicsit izgultam az első harmadban, ám aztán lehiggadtam. Nem volt nehéz dolgom, mert mindkét csapat játékosai igencsak sportszerűen hokiztak.

Mit mondott a mérkőzés főellenőre a találkozó után?

Láttam rajta, hogy elégedett volt, azzal búcsúzott: csak így tovább! Nagyon jól estek ezek a biztató és elismerő szavak. Nyitrán már szorongás nélkül korcsolyáztam ki a jégre.

A Slovan–Košice tévés ragadó előtt biztos, hogy izgultál egy kicsit...

Két héttel a derbi előtt tudtam meg, hogy én fújom a két régi nagy rivális pozsonyi slágermérkőzését. Akkor még nem éreztem semmi különöset, ám három-négy nappal az összecsapás előtt már elég gyakran foglalkoztatott az összecsapás, amelyen biztos hazai siker született, nekem pedig nem volt sok dolgom.

Legutóbb, a keddi fordulóban te bíráskodtál a meglepő hazai győzelemmel végződött Poprad–Trenčín találkozón. Mi történt a sereghajtóval?

Semmi különöset sem produkált, a trencséniek viszont kritikán aluli teljesítményt nyújtottak, s úgy tűnik, eltelik egy kis idő, míg a tengerentúlra visszatérő Hossa és Chára nélkül ismét belelendülnek.

Melyik mérkőzésen láthatunk legközelebb?

A keddi fordulóban én vezetem a Martin–Zvolen összecsapást. Érdekes meccsnek ígérkezik, hiszen a jó formában lévő házigazdák a hullámvölgyből kilábaló bajnokot fogadják, minden bizonnyal, szép számú közönség előtt.

Apropó, nézők! Nem idegesítenek a bekiabálások?

Nem figyelek oda a lelátókon történtekre, az sem idegesít, ha egy vitatható ítélet után szidalmaznak. Csak és kizárólag a játékra összpontosítok.

A szlovák bajnokságban is van egy-két kötekedő, ún. rossz fiú a jégen. Velük sem volt még problémád?

Nem, jól kijövök a játékosokkal, igaz, még csak öt extraligás mecscsen bíráskodtam. Nem sípolok feleslegesen, nem provokálom a „nehéz embereket”, csak a szándékos szabálytalanságot büntetem. Szeretem a folyamatos játékot. A hokiban nem mi vagyunk a főszereplők!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?