Szerencsés cseh győzelem

„Egyik csapat sem akar majd kikapni” – jósolta a Svájc–Csehország (0:1) mérkőzés előtt Pecze Károly, és igaza lett: a csehek véögül erősen döntetlenszagú meccsen a minimumból a maximumot kihozva győzték le a házigazdát.

Pepe lő, gól. A portugálok 2:0-ra győzték le a törököket.Reuters-felvétel„A szerencsésebb gárda nyert. Mindkét együttes

óvatos játékkal

kezdett, ezért inkább a középpályát igyekeztek kontrollálni. Az egész meccsen kevés gólhelyzet akadt, a gól sem egy klasszikus értelemben vett helyzetből esett – kezdte értékelését Pecze Károly. – Svěrkoš jó csere volt, az pedig szerintem csak később mutatkozik meg, mennyire hiányzik a cseh csapatból Rosický vagy Nedvěd. A cseh, de korábban a csehszlovák válogatott játékát is mindig az jellemezte, hogy jól védekeztek, és kontrákból próbáltak gólt lőni. Lehet, hogy most Rosický nélkül nem lesz olyan kreatív a csehek játéka, mint szokott, de Brückner eléggé öreg róka ahhoz, hogy megtalálja a legmegfelelőbb játékstílust.”

Pecze Károly is elismerte, hogy a házigazda svájciak nagyon rosszul jártak

Frei sérülésével:

„Hosszú ideig várták, míg végre meggyógyul, aztán nagyon gyorsan megint kidőlt a sorból. Pedig az első félidőben nagyon jól játszott, szerintem gólt is lőtt volna, ha nem sérül le… A svájciak nehezen tudták őt helyettesíteni, bár Yakin kétszer is nagy gólhelyzetbe került…”

A másik szombati mérkőzésen, Portugália–Törökország (2:0) találkozón a Genclerbirligi és a Rizespor egykori edzőjét értelemszerűen

a törökökhöz húzta a szíve.

„A 2002-es vb-n élőben láthattam a csapatot, azóta viszont egy új generáció lépett színre, amely még nem éri el az akkori csapat színvonalát. Az első félidőben ugyan idegesebb, pontatlanabb volt a játék, de érezni lehetett a portugálok erejét, minden tekintetben jobbak voltak a törököknél” – mondta Pecze Károly.

A szakvezető a hátvéd Servetnek külön is drukkolt, hiszen a Rizesportban őt is edzette: „Reméltem, hogy jó teljesítményt nyújt, de sajnos, rögtön az első párharc után kiújult egy régebbi sérülése, végig sérülten játszott. A második félidőben Gökhan is lerobbant, őt le is kellett cserélni.

A két középhátvéd elvesztése

meglékelte a török védelmet, és ezt nagyon jól kihasználták a portugálok. Persze, már előbb is eldönthették volna a meccset, elég csak Pepe lesgóljára vagy Cristiano Ronaldo kapufájára gondolni. Teljesen megérdemelten győz?tek.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?