Szerb siker a németek ellen

<p>A szerb válogatott 1-0-ra legyőzte a német csapatot a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának 2. fordulójában, pénteken.</p>

A német válogatott utoljára az 1986-os világbajnokságon kapott ki csoportmérkőzésen, akkor a dánoktól 2-0-ra.

D csoport, 2. forduló:
Szerbia-Németország 1-0 (1-0)

Port Elizabeth, Nelson Mandela Bay Stadion, 38 294 néző, v.: Undiano (spanyol)
gólszerző: Jovanovic (38.)
kiállítva: Klose (37.)
sárga lap: Ivanovic (18.), Kolarov (19.), Vidic (60.), Subotic (56.) illetve Klose (12., 37.), Khedira (22.), Lahm (32.), Schweinsteiger (73.)

Szerbia:

Stojkovic - Ivanovic, Vidic, Subotic, Kolarov - Krasic, Stankovic, Kuzmanovic (Petrovic, 75.), Jovanovic (Lazovic, 77.) - Ninkovic (Kacar, 70.), Zigic

Németország:

Neuer - Lahm, Mertesacker, Friedrich, Badstuber (Gomez, 77.) - Khedira, Schweinsteiger - Müller (Marin, 70.), Özil (Cacau, 70.), Podolski - Klose

I. félidő:

37. perc: Klose szabálytalankodott hátulról Stankoviccsal szemben, a játékvezető pedig felmutatta neki második sárga lapját, s kiállította.

38. perc: Krasic adott be jobbról, a hosszú oldalon érkező Zigic visszafejelte a labdát, Jovanovic pedig négy méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).

II. félidő:

60. perc: Podolski beadásába Vidic kézzel ért bele, a büntetőt Podolski a kapu bal oldalába akarta rúgni, de Stojkovic hárított.

Az első félidő rengeteg apró szabálytalanságot hozott, a spanyol játékvezető pedig hat sárga lapot mutatott fel, ebből kettőt Miroslav Klose kapott, aki így már a 37. percben mehetett zuhanyozni. A szerbeknek mindössze egy perc kellett ahhoz, hogy gólra váltsák az emberelőnyt.

A fordulást követően magasabb fokozatba kapcsoltak a németek, Vidic érthetetlen kezezése pedig hatalmas lehetőséghez juttatta őket, de Podolski kihagyta a 11-est. A szerbek ugyanakkor kontrából többször is növelhették volna előnyüket. A hajrában már hiába támadtak három csatárral a németek, nem tudtak egyenlíteni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?