Szép volt, fiúk!

Dunaszerdahely. És akkor Szaban Tibor kapura fordult. Nem állítgatott, nem igazított a labdán, hanem kapásból ráküldte: bombagól a Bayern ellen a müncheni Olimpiai stadionban.

Dunaszerdahely. És akkor Szaban Tibor kapura fordult. Nem állítgatott, nem igazított a labdán, hanem kapásból ráküldte: bombagól a Bayern ellen a müncheni Olimpiai stadionban. A jelenetet látva zúgott a taps a dunaszerdahelyi Seven Pubban szombaton, ahová Bíró Tamás invitálta azokat, akik fel szerették volna eleveníteni a DAC aranykorát, azt az időszakot, amikor a sárga-kékek az UEFA Kupában egyenrangú ellenfelei voltak a Bayernnek is. „Azt a csapatot még olyan játékosok alkották, akik sírtak a vereségek után, akik megengedhetetlennek tartották, hogy hazai pályán kapjon ki a DAC, mert szégyellték volna magukat. Az még egy olyan csapat volt, amelyik számára fontos volt saját közönsége” – idézte vissza a tizenöt évvel ezelőtti gárdát Ján Hodúr. De voltak mások is az akkori csapatból, akiket Ágh István, az est műsorvezetője kérdezett a Bayern elleni emlékeikről: Petr Kašpar, Rudolf Pavlík, Dušan Liba és Szaban Tibor is. „Szívesen jöttem erre a találkozóra, s csak remélni tudom, hogy valaha lesznek még ilyen meccsek Dunaszerdahelyen” – árulta el Szaban. Jelzésértékű, hogy a jelenlegi futballisták közül egyetlen egy sem vett részt a rendezvényen. ĺgy nem hallhatták azt sem, ahogy a müncheni meccs végén a DAC-kórus rázendít: szép volt, fiúk! (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?