Szép kűrökre készül

Az elmúlt hét végén ren-dezték meg Pozsonyban a Nepela Emlékversenyt. A nemzetközi műkorcsolya-viadalon a nők között a magyar Pavuk Viktória kiegyensúlyozott teljesítményt követően végzett az élen. Nem sokkal a győzelem után beszélgettünk vele.

Remek formában versenyzett PozsonybanReuters-felvéteFelettébb sikeresen kezdte a szezont, hiszen a szlovák fővárosban rendezett viadalon az első helyen végzett. Milyen versenyeken indul még az idén?

Szeretnék kijutni felnőtt Grand Prix-viadalokra is. Ezek meghívásos versenyek, s eddig, sajnos, még nem kaptam meghívást. Természetesen indulok az Eb-n, és nagyon szeretnék a vb-n is ott lenni. Ez azonban még nem végleges, köztem és Póth Diána között majd a nemzetközi eredmények meg a magyar bajnokság dönt.

Tavaly negyedik lett a budapesti kontinensviadalon. Idén nagyobbak az elvárások?

Ha sikerülne az idei szezonban is elérnem ugyanezt az eredményt, azzal már elégedett lennék, sőt, már azzal is, ha sikerülne szép kűröket futnom.

Az új szezonban új pontozási rendszer lép érvénybe. Mit gondol erről?

Nem nagyon ismerem, még nem voltam olyan versenyen, ahol az új rendszer szerint értékelték volna a versenyzőket. Anynyi a tapasztalatom csak, hogy sokkal tovább tart a pontozás. Majd meglátjuk, hogy ebből előnye vagy hátránya származik-e a korcsolyázóknak.

Ön szerint jó irányba fejlődik a női műkorcsolya? Itt is megjelentek már a négyfordulatos ugrások, de mellette a többi elem mintha elsikkadna.

Valóban, a japánok nagyon jól ugranak, négyfordulatosakat is, de az előadásmódjuk tényleg nem annyira kifinomult. Nincs más választásunk, fel kell vennünk velük a versenyt. Én szeretem az ugrásokat és a művészi részeket is, bár kétségtelen, hogy az ugrások jóval nehezebbek. Ha pusztán korcsolyázni kellene, minden egyszerűbb lenne, de én így szeretem ezt a sportot, ahogy van. Ha csak korizni szeretnék, akkor inkább jégtáncolni mentem volna.

Novemberben részt vesz a budapesti Art On Ice-show-n. Népszerűbbé válhat az ilyen rendezvények által a műkorcsolya?

A sportnak mindenképp jót tesznek az ilyen show-k, hogy nem csak versenyeken látnak műkorcsolyát a nézők. Annak pedig külön örülök, hogy Budapesten lesz a bemutató, mert a magyar közönség fantasztikus. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?