Szeiler Mátyás negyedik, Nagy Nicolas harmadik idei bajnoki aranyérme

Somorja/Komárom/Bős/Madar/Marcelháza/Dunaszerdahely.

Somorja/Komárom/Bős/Madar/Marcelháza/Dunaszerdahely. Taroltak, hét bajnoki elsőséget, nyolc arany-, hét ezüst- és öt bronzérmet szereztek a dél-szlovákiai birkózóklubok versenyzői az idősebb diákok kötöttfogásban Somorján rendezett országos bajnokságán.

Fölényüket a csapatok versenyében is nyomatékosították, ugyanis szinte kibérelték a dobogót. A viadalon tizenkilenc honi egyesület nyolcvannyolc szárnyait bontogató tehetsége mérte össze tudását hét súlycsoportban. A nyolcadikban (32 kg) nem avattak bajnokot, ugyanis a rimaszombati Oravecnak nem akadt ellenfele, így ő csupán súlycsoportgyőztesként került a viadal krónikájába.

„A somorjai volt a Nagy fivérek, vagyis Arnold, Kevin és Nicolas legeredményesebbikének, Nikolasnak immár a hatodik bajnoki aranyérme. Ezek felét idén szerezte. Az örökös második Prezmecký Gyula diadala is örömmel tölt el minket. Két bajnoki címre számítottunk, három lett belőle. Szebb lett volna, ha sikereinket Komáromban, az eredetileg nálunk tervezett bajnokságon ünnepelhettük volna, de mivel nem volt garancia arra, hogy százszázalékosan megfelelünk az elvárásoknak, ezért visszaadtuk a rendezés jogát” – summázta eredményeiket Kúr Károly, a csapatversenyben győztes komáromi Spartacus birkózóklub elnöke.

A bősiek két bajnoki címmel kerültek rivaldafénybe, „A mieink közül Mezej József és Csörgő Áron lépett a dobogó legfelső fokára, Csicsai Attila a fináléban maradt alul a Szeiler Mátyással vívott csatában. Csörgő és Csicsai az országos válogatott mezében idén nyáron korosztályos Európa-bajnokságon szerepelt ellenfelet vert a döntőben. Ugyancsak említést érdemel, hogy mind az öt versenyzőnk orvosi engedéllyel, korosztályukat tekintve még fiatalabb diákként lépett szőnyegre” – tájékoztatott Meton Krisztián, a Bősi Birkózó- és Sportklub elnök-főedzője.

A Kohút Milán és Kovács László edzőpáros által irányított madariakat három birkózó képviselte, mindannyian éremmel távoztak az erőpróbáról. „A 73 kg-os súlycsoportban madari házi döntőre került sor, melyben Kovács Nicolas és Kajtár Sándor küzdött meg az aranyéremért. A párharcból végül Kovács Nicolas került ki győztesen, ezzel sorrendben ötödik bajnoki címét gyűjtötte be” – ecsetelte éremhalmozó védencük újabb sikerét Kohút Milán.

„Folytatódott Szeiler Mátyás idei parádés menetelése, aki még idén a fiatalabb és az idősebb diákok mezőnyében szabadfogásban és kötöttfogásban négy bajnoki címmel került a figyelem fókuszába” – ecsetelte a tehetség 2016-os helytállását Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

A szabadfogásra szakosodott dunaszerdahelyiek mérlege három dobogós helyezés és csapatbajnoki ezüstérem. „A még fiatalabb diák, Darvas Patrik két klubtársa, Szakács Sándor és Gaál András legyőzésével a döntőbe verekedte magát, de rimaszombati vetélytársa jobbnak bizonyult nála” – fogalmazott Hakszer Roland, a dunaszerdahelyiek klubelnöke.

A marcelházaiak legeredményesebbike ezúttal a 38 kg-osok mezőnyének győztese, Galbavý Albin volt.

A bajnokság tényei a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?