Szegedi bravúr a Löwen otthonában

<p>Parádés játékkal 34:30-as győzelmet aratott a Szeged a német Löwen mannheimi otthonában a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A veszprémiek nyolc góllal nyertek a spanyol La Rioja ellen.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Mannheimben az első húsz percben kitűnően játszott a Szeged, különösen a támadójátéka volt remek, 3:3 után végig 3-4 gól volt az előnye. Ekkor egy időkérés után a hazaiak védekezést váltottak, és megkezdték a felzárkózást. Egyre több lett az eladott labda, az indulásokból pedig a Löwen egyre gyakrabban betalált, félidőben a 6:1-es rohamot produkáló hazaiak vezettek (17:16).

A második játékrészben jól kapaszkodott a Tisza-parti gárda, a 37. percben az egyenlítés, majd a fordítás is sikerült. Megzavarodtak a németek, a magyar csapat pedig 25:22-re megugrott. A végjátékban különösen agresszív védekezést választott a német alakulat, és még emberelőnybe is került. Wyszomirski azonban káprázatosan védett ekkor is, és a szegediek 34:30-as világra szóló sikert arattak.

„Hihetetlenül erős csapattal játszottunk, de nyertünk. Ez még csak az első meccs volt, hátravan a visszavágó. Ugyanolyan alázattal és hittel kell készülnünk, mint ahogy tettük erre a mérkőzésre is” – értékelt röviden Juan Carlos Pastor, a szegediek edzője.

A magyar bajnok veszprémieknek még nagyobb előnyt sikerült kiharcolniuk a spanyolországi odavágón a La Rioja ellen. Nagy Lászlóék rögtön az elején megugrottak, Mikler csak a hetedik percben kapta az első gólt. Ekkor némileg megtorpantak a veszprémiek, a spanyolok egy gólra felzárkóztak, de a félidő hajráját ismét megnyomta a magyar gárda, 15:10-es előnnyel várhatta a folytatást.

A La Rioja a második játékrész elején is feljött még egyszer egy gólra, de a veszprémieknek nem okozott gondott újra ellépni. A végjátékban teljesen felőrölték ellenfelüket, és 31:23-as győzelmük után csak formalitásnak ígérkezik a viszszavágó. „Rendkívül gyors volt a játék, de ez nem volt meglepő, mert a spanyoloknak ez a stílusuk. A hazai és a veszprémi szurkolók nagyon jó hangulatot teremtettek. Örülök, hogy a csapat jól állt a meccshez” – nyilatkozta Carlos Ortega, a veszprémiek trénere.

Utóbbiak szombaton, a szegediek pedig vasárnap játsszák a nyolcaddöntő viszszavágóját (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?