Szavics helyett Szivacski

<p>A Fradi-pálya körül ismét tiltakoztak a szurkolók, a csapat győzött. Tomiszlav Szivics elégedetlen a DVTK átigazolási politikájával. A Pécs tíz hónap után nyert hazai pályán. Röviden a labdarúgó NB I. 19. fordulójáról.</p>

KISS TIBOR NOÉ

„Nem kell a szkenner, Kubatov, nem kell a szkenner” – skandálta az a legalább ezer ember a ferencvárosi stadionon kívül, aki kiment a B-közép által szervezett szombati tüntetésre. A vénaszkenneres beléptetőrendszer elleni tiltakozásképpen rengeteg Fradi-szurkoló a stadionon kívül töltötte a csapat első hazai tavaszi mérkőzését (FTC–Győri ETO 3:0). A demonstráción fellépett a Magozott Cseresznye nevű zenekar, a második félidőben pedig a szurkolók átvonultak a stadion Üllői úti oldalához, ahol hangot adtak véleményüknek.

A stadionon belül is zajlott az élet, közel kilencezren voltak kíváncsiak a Győr elleni zöld-fehér derbire, és nem kellett csalódniuk, az ismét 4–3–3-as felállásban pályára lépő Doll-csapat simán verte a vendégegyüttest. További jó hír, hogy két télen igazolt magyar játékos, Hajnal Tamás és Varga Roland is eredményes volt. Érdekesség, hogy Hajnal Tamásnak ez volt az első gólja a magyar NB I-ben, Varga Roland pedig egykori csapata ellen talált be, a játékos éppen a Győrtől igazolt át a téli szünetben a Fradihoz.

„Fáj, hogy kikaptunk, de van három–négy hónapunk arra, hogy csapatot építsünk. Kolozsváron sem sikerült jól az első négy mérkőzésem, de aztán elindultunk fölfelé” – értékelt a meccs után Vasile Miriuta, az ETO trénere, akire nehéz feladat vár, ha a nemzetközi kupaszereplést szeretné kiharcolni az ETO-val. A Győr hátránya 13 pontra nőtt a dobogósok mögött.

Ugorjunk át Kecskemétre. „Vladan Szavics tekert középre szögletből, remekül érkezett Dejan Karan, és hét méterről a hálóba fejelt, a menteni igyekvő Husic csak beljebb segíteni tudta a labdát, kifejelni már nem (2:1)” – írja a Nemzeti Sport a KTE–DVTK meccs kapcsán, ami csak azért érdekes, mert a második kecskeméti gólhoz magyar futballistának nem sok köze volt. Nem szokásunk a pántlikás magyarkodás, de azért az említésre méltó, hogy a mérkőzésen pályára lépő 22 kezdőjátékos közül 13 idegenlégiós volt, s ezen az arányon az is csak keveset javított, hogy a Kecskemétnél a szerb Szavicsot a magyar Szivacski váltotta. Tomiszlav Szivics (DTVK) a kecskeméti parti után meglepő nyilatkozattal rukkolt elő: „Be kell látni, hogy hibáztunk az átigazolási szezonban. Hátvéd nélkül nem lehet ezt a játékot játszani. Nem szeretnék beszélni arról, hogy ez kinek a felelőssége.” O-o-ó! Valami azt súgja, hogy Szivics szerint nem Szivicsé. A Diósgyőr tavasszal még nem nyert mérkőzést, és távolodik a nemzetközi kupaporondtól.

Jól kezdte viszont a szezont a Pécs, ahol, úgy tűnik, mégis beérik Robert Jarni téli munkája. A PMFC a második tavaszi mérkőzését is megnyerte, miután szombaton 2:1-re győzött a Haladás ellen. A csata akár a kiesésről is dönthetett: a szombathelyiek maradtak a tabella utolsó helyén, a Pécs 4 ponttal meglógott tőlük. A Pécs horvát edzője egy szerbet (Branko Pauljevics) dicsért a meccs végén, a szurkolók pedig annak örülhettek, hogy kedvenceik tíz hónap után tudtak ismét győzni hazai bajnokin (tavaly májusban a Mezőkövesd elleni volt az utolsó pécsi siker).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?