Szávay Ágnes a visszavonulás mellett döntött

MTI-JELENTÉSBudapest. Bejelentette visszavonulását Szávay Ágnes teniszező, aki legjobbjaként 2008 áprilisában a 13. helyen állt a női világranglistán.

MTI-JELENTÉS

Budapest. Bejelentette visszavonulását Szávay Ágnes teniszező, aki legjobbjaként 2008 áprilisában a 13. helyen állt a női világranglistán. A 24 éves játékos, aki egyesben öt, párosban két WTA-tornán diadalmaskodott, egészségi problémákkal indokolta mostani döntését.

„Nagyon megható és megrázó pillanat ez az életemben, hiszen több mint tíz éve szinte csak a tenisz körül forog az életem – olvasható Szávay közleményében. – Ehhez értek, ezt szerettem csinálni, és valószínűleg ezután jött volna csak a karrierem csúcspontja, hiszen még csak 24 éves vagyok. Sajnos hosszú út vezetett a döntésig, de nem tehetek mást, nem kockáztathatom az egészségemet. Törött csigolyával az élsportot tovább csinálni lehetetlen.”

A 2004-ben profinak szegődött játékos kifejtette, hogy régóta érlelődött benne a visszavonulás gondolata a sok sérülés miatt, és amikor ősszel Svájcban megtudta, hogy a műtéttől sem remélhet teljes felépülést, rá kellett jönnie, hogy nincs más megoldás.

„Jelenleg arra vágyom, hogy újra teljesen egészséges legyek, mert sajnos sok más problémát is okozott a folyamatos túlterheltség. Viszont bízom abban, hogy az általam megszerzett tudást és tapasztalatot át fogom tudni adni a következő nemzedéknek. Ezért nagy álmom, hogy egy tenisziskolát csináljak, és gyerekekkel foglalkozzak” – árulta el jövőbeni terveit Szávay.

A 2007-ben Magyarországon az év női sportolójává, a női tornákat szervező WTA által pedig az év újoncává választott Szávay pályafutása csúcspontjaként abban az évben a negyeddöntőig jutott a US Openen. Utolsó mérkőzését egyesben a tavaly augusztusi US Openen játszotta (a második szettben feladta Arn Gréta ellen), utolsó győzelmét pedig 2011 májusában aratta Madridban az első fordulóban, a bolgár Cvetana Pironkova ellen. Pályafutása során 2 120 121 dollárt keresett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?