Szamir Nurkovics szépségdíjas kapásgólja

<p>Vágsellye. A Duslo hazai pályán 3:2-re nyert bártfai együttes ellen a II. labdarúgóliga felsőházának 6. fordulójában. A küzdelmes találkozón az öt gól mellett három kapufát is láttak a szurkolók.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A vágsellyeiek kezdtek jobban, Fehervári bombája centikkel szállt mellé. A félidő közepén Popovics éles szögből leadott lövése a kapufán csattant. Negyedórával később az üresen hagyott Szabó fejesét a felső léc hárította. A túloldalon Palša fölé bólintott. A hajrában egy párharc során felrepedt Lukáš Szabó fejbőre, és a csatárt kórházba kellett szállítani. A 45. percben gólt kaptak a Szabó sérülése miatt emberhátrányban játszó hazaiak: a szerb Milunovics közelről a hálóba fejelt – 0:1.

A szünetben Libor Fašiang vezetőedző Szabó helyett a felépült Szamir Nurkovicsot küldte pályára, aki új színt vitt a hazaiak játékába. A második játékrész elején a bártfai Andraščík váratlan lövését a kapufa állította meg. Az 52. percben pazar góllal egyenlítettek a vágsellyeiek: Nurkovics öt méterről kapásból ollózott a bal felső sarokba – 1:1. „Nurkovics pályafutása során még egyszer nem fog ilyen parádés gólt rúgni” – szögezte le a meccs után Rastislav Kica, a bártfaiak szekvezetője.

Még két perc sem telt el, s újra betaláltak a vendéglátók: Fehervári bombáját Molčan csak kiütni tudta, és az érkező Gešnábel a hálóba lőtt – 2:1. Ezután lendületbe jöttek a mátyusföldiek, több támadásukat les miatt állította meg az eléggé bizonytalan Molčan partjelző. Jött is a kritika a lelátóról: „Úgy integetsz, mint a vasutas, de ha az lennél, akkor összeütköznének a vonatok.”

A 66. percben Popovics a saját tizenhatosa sarkán ütközött egy vendégjátékossal, s nagy meglepetésre az idény végén a játékvezetéstől búcsúzó Richard Trutz tizenegyest ítélt. A francia Gagnon már leállította a labdát a büntetőpontra, ám jött Ján Zápotoka, és elvette tőle, s biztosan értékesítette a tizenegyest – 2:2.

Amit ezután Trutz kapott a hazai szurkolóktól, arra sokáig emlékezni fog a tavalyi év legjobb bírója. Csak két beszólást idézünk: „A vadászok ilyen állatokat, mint te vagy, azonnal lelőnek.” „Ha te vagy a legjobb, milyenek a többiek?”

A vágsellyeiek dicséretére válik, hogy 2:2 után is győzelemre játszottak, és a 87. percben Fehervári megszerezte a három pontot érő találatot – 3:2. A gól előtt Mókoš partjelző egy pillanatra felemelte a zászlaját, majd gyorsan levette…

A játék képe alapján a második félidőben remekül futballozó vágsellyeiek rászolgáltak a győzelemre.

„A szünetig nem volt túl színvonalas a meccs, kár, hogy a játékrész végén, amíg Szabót ápolták, gólt kaptunk. A félidőben győzködtük a játékosokat, hogy van keresnivalónk. A sérülés után visszatérő Nurkovics ismét igazolta klasszisát, fantasztikus gólt rúgott – értékelte az összecsapást lapunknak Lancz Oszkár, a vágsellyeiek másodedzője. – Dicséret illeti a játékosokat, hogy az eléggé kétes tizenegyesből bekapott egyenlítő gól után sem adták fel, és kivívták a győzelmet.”

„Balszerencsés vereséget szenvedtünk, a döntetlen igazságosabb lett volna. A hazaiak győztes találata előtt a partjelző lest jelzett, amire védőink leálltak, majd meggondolta magát” – jegyezte meg Rastislav Kica, a bártfaiak trénere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?