Szalai ezúttal dicsérte a társait

szalai

A horvátok szenzációs, 2:1-es legyőzése után boldogan nyilatkoztak a magyar labdarúgók, akik szerint a csapatszellem és az akarat diadalát láthattuk a Groupama Arénában rendezett Eb-selejtezőn.

„Le a kalappal a fiúk előtt, az egész védekezésünk a góltól eltekintve nagyon jól működött. A sikerhez természetesen kis szerencse is kellett, de megdolgoztunk érte – nyilatkozta Szalai Ádám, aki a nagyszombati meccs után élesen bírálta a játékostársait. – Úgy érzem, a szlovákiai mérkőzés után a csapat nagyon jól fogta fel a következő feladatot. Szerintem minden játékosnak a legnagyobb álma Eb-t itthon játszani, ehhez az utolsó erőnket is bele kell adnunk. Ha ilyen célokat tűzünk ki, hogy az Eb-n szeretnénk lenni, akkor egy olyan mérkőzés után, mint a szlovákiai volt, le kell ülnünk, és őszintén meg kell beszélnünk a problémáinkat, hogy aztán ilyen eredményt tudjunk elérni. Ami a gólomat illeti, sok választásom nem volt, felmerült bennem, hogy középre adom a labdát, de szerencsére a lövés mellett döntöttem.”

„A csapat csütörtökön is jól játszott helyenként, de akkor hiányzott az akarat és a szenvedély, ami egyébként jellemzi ezt a csapatot. Most viszont megmutattuk, hogy tudunk focizni, végig koncentráltak voltunk, és egyértelmű, hogy megérdemeltük ezt a győzelmet” – szögezte le a századik válogatott meccsét játszó Dzsudzsák Balázs.

„Örökké emlékezetes marad ez a meccs számomra, hiszen győztes gólt szereztem. A szöglet után érkeztem a hosszúra, felugrottam fejelni, a visszapattanó labdát aztán másodszorra bekotortam a kapuba – mondta Pátkai Máté, akinek 19. válogatott mérkőzésén ez volt az első találata. – Meglepetés volt, hogy kezdő lehettem, csak a meccs napján tudtam meg, hogy pályára lépek, és végül is álomszerűre sikerült ez a mérkőzés.”

„Mindig is arra vágytam, hogy ilyen topcsatárok ellen játszhassak. Egy-egy mozdulattal bizonyították, hogy miért szerepelnek a topligákban, de mi csapatként képesek voltunk legyőzni őket – árulta el a Kansas Cityben légióskodó Baráth Botond. – Lehetséges, hogy lebecsültek minket, egyébként meg mindig a selejtezők végét szokták megnyomni, általában az első meccseket nem veszik olyan komolyan. Szerencsére, a vasárnap is kicsit félvállról vették.”

Kalmár Zsolt, a DAC középpályása is közel állt az első válogatott góljához. „Sajnos nem volt gól, mert a gólvonal előtt harminc centivel összevissza pattogott a labda. Körülbelül háromszor rúgtam rá, először a kapus blokkolta, majd jött egy védő, aztán felkeltem, de a kapus vállát találtam el. Sajnálom, hogy nem rúgtam be, mert akkor lezártuk volna a meccset. Ettől függetlenül óriásit küzdött a csapat, és nagyon örülök a győzelemnek – mondta a dunaszerdahelyiek 23 éves játékmestere. – Ha Nagyszombatban is így futballoztunk volna, most hat pont állna a nevünk mellett. Rendszert is váltottunk, nagy önbizalommal játszottunk, nem úgy, mint a szlovákok ellen, mert ott nem mertünk igazán futballozni, az volt a legnagyobb baj. Így viszont újra nyílt minden, Azerbajdzsán és Wales ellen pedig remélem, tovább gyűjtjük a pontokat.”

Érdekes

A legnagyobb győzelem

„Ez eddigi pályafutásom legnagyobb győzelme – mondta a meccs után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki csapatának és a szurkolóknak is köszönetet mondott. – Nagy szívvel játszottak a fiúk. Szerencsénk is volt, mert Horvátország nem a legerősebb formáját mutatta, de szív nélkül nem lehetett volna megnyerni ezt a mérkőzést.”

A horvátokat irányító Zlatko Dalic csak annyit mondott: „Nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?