Szabics bemutatkozott

Budapest. A magyar futballválogatott a papírformának megfelelően fölényesen legyőzte Luxemburgot. Kitűnően sikerült Szabics Imre bemutatkozása a válogatottban: pályára lépése után hét perccel megszerezte első gólját, majd a lefújás előtt még rá is duplázott.

Budapest. A magyar futballválogatott a papírformának megfelelően fölényesen legyőzte Luxemburgot. Kitűnően sikerült Szabics Imre bemutatkozása a válogatottban: pályára lépése után hét perccel megszerezte első gólját, majd a lefújás előtt még rá is duplázott. Az első félidőben alacsony színvonalú játék folyt, amelyen azért a magyar válogatott irányított, de csupán egyszer, Gera révén sikerült feltörni a szívósan védekező luxemburgi falat. En-nél nagyobb baj, hogy a nemzetközi élvonal közelébe sem tartozó ellenfél egy kontra révén kiegyenlített. A szünetet követően Gellei kapitány pályára küldte a nép által követelt Szabics Imrét is, aki rövid időn belül a hálóba lőtt, és beindította a magyar hengert. Tíz perc elteltével egy szép akció végén lőtt góllal Lisztes, majd közelről Kenesei vette be Gillet kapuját. Ekkor már csak egy csapat volt a pályán, az ellenfél ugyanis teljesen elkészült erejével, és közelről „élvezte” a magyar támadásokat. ĺgy tanúi lehettek a magyar válogatott születendő csillaga bemutatkozásának is, amely igencsak fényesre sikerült. Szabics Imre ugyanis nem lakott jól egyetlen góllal, éhségét pedig a hosszabbítás második percében szerzett bombával csillapította. Az ifjú titán rendkívül agilisan, lendületesen játszott; bizonyítani akarásával új erőt vitt a magyar válogatottba, és bemutatkozása tökéletesre sikerült. Érdemeiből semmit nem von le az a tény, hogy a mérkőzés végén a derék luxemburgiak már szinte ólomlábakon mozogtak. – Nagy volt bennem a feszültség a találkozó előtt, örülök, hogy gólokkal sikerült meghálálnom a bizalmat – mondta az összecsapásról Szabics, a Sturm Graz 22 éves támadója, hozzátéve: a jövőben is mindent elkövet, hogy megfeleljen az elvárásoknak.

VÉLEMÉNYEK – GELLEI IMRE, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Az első félidőben a vártnál jobban játszott Luxemburg, játékosaim pedig pontatlanul és lassan futballoztak. Hiába harcoltunk ki me-zőnyfölényt, ez nem vezetett eredményre. Szerencsére bejöttek a félidei cserék, ezáltal gyorsabb és ötletesebb lett a játékunk, s ennek köszönhetően magabiztosan győztünk.

ALLAN SIMONSEN, a luxemburgiak szakvezetője: – Gratulálok a magyarok győzelméhez, amelyet teljesen megérdemeltek. Csalódott vagyok, mert az első félidőben jól játszottunk, de a második játékrészre elfogyott az erőnk, és ez négygólos vereséghez vezetett. Annak viszont örülök, hogy bebizonyítottuk, tudunk futballozni. (NS, MTI)

MAGYARORSZÁG–LUXEMBURG 5:1 (1:1)

Góllövők: Gera (18.), Szabics (52., 90.), Lisztes (61.), Kenesei (68.), illetve Strasser (26.). Játékvezető:: Damir Skomina (szlovén), 1500 néző. MAGYARORSZÁG: Király (46. Babos)–Salamon, Dragóner (49. Bódog), Juhár–Tokody (46. Kabát), Lipcsei, Lisztes (79. Zavadszky), Lőw (58. Füzi)–Tököli (46. Szabics), Gera (46.Miriuta), Kenesei (69. Tóth N.). LUXEMBURG: Gillet–Peters, Schauls, Hoffmann (71. Posing), Federspiel–Leweck (88. Mannon), Molitor, J. Strasser, Rémy–Cardoni, Braun (69. Huus).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?