Szabad utat kapott a külföldi befektető

Dunaszerdahely. A dunaszerdahelyi képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésén jóváhagyta a DAC futballklub 19 darab részvényének (a részvénycsomag 52 százaléka) eladását egy kilétét egyelőre felfedni nem kívánó külföldi befektetőcsoportnak.

Vajon lesz-e ütőképes csapat a szenci és a dunaszerdahelyi együttesből?Örzsik Ödön felvételeEzzel az előzetes szóbeli megállapodás után megindulhattak a hivatalos tárgyalások a szenci és a csallóközi egyesület egybeolvadásáról. Értesüléseink szerint ma Pozsonyban egyeztet Daniel Jammer, az FC Senec tulajdonosa az egyelőre ismeretlen üzletemberrel. Sürgeti az idő az érintetteket, mert a Ligabizottság csütörtöki ülésére mindennek rendbe kéne lennie.

A dunaszerdahelyi képviselők – az előzetes frakcióülések után – huszonöt perc alatt döntöttek a többségi részvénycsomag eladásáról.

Tizenhat igen, egy tartózkodás

A 17 jelenlévő városatya közül tizenhat igennel szavazott mindössze Antal Ágota tartózkodott. A képviselőnő arra volt kíváncsi, kik a befektetők, majd felvetette: mi a biztosítéka annak, hogy az új többségi tulajdonos idővel nem adja el a klubot? „A vállalkozók a szerződések aláírásáig inkognitóban akarnak maradni. Ehhez joguk van. A jövendő megállapodás legfőbb kikötése pedig az lesz, hogy a klub Dunaszerdahelyen, DAC néven működjön, és az önkormányzat engedélye nélkül ne lehessen eladni” – mondta válaszában Kanovits György, a sportbizottság elnöke.

Döntésével a testület felhatalmazta Pázmány Péter polgármestert, hogy tárgyaljon a befektetővel. A külföldi csoport az előzetes egyezség alapján megvásárolja a szenci FC-t és a két klub fúziójával átalakult DAC saját stadionjában a 2007/08-as bajnokságban a Corgoň Ligában szerepelne.

Az egyesület esetleges új többségi tulajdonosai előzetesen vállalták, hogy az első három esztendőben évente minimálisan 200 000 eurós, később pedig 300 000 eurós összeggel támogatják a klubot.

Az önkormányzat ennek fejében továbbra is ingyenesen biztosítja a városi tulajdonban lévő stadion használatát, és az eddigihez hasonlóan a költségvetésből évente 9 millió koronás szánna a klubra. Pázmány Péter polgármester kiegészítette a határozati javaslatot, hogy ez az összeg csak az élvonalbeli szereplésre és utána további egy I. ligás évadra vonatkozzon.

Példátlan tranzakció

„A szlovák futballban eddig még nem történt hasonló jellegű tranzakció, és sajnos, eléggé kifutottunk az időből. Csütörtökig nemcsak hogy meg kell mindenben egyeznünk, de a megállapodást hivatalosan is szerződésekkel kéne igazolnunk. Reméljük, a szövetség vezérkara megértő lesz velünk szemben, s időben leadjuk a nevezést” – mondta lapunknak Antal Barnabás dunaszerdahelyi klubelnök.

Arra a felvetésre, ha létrejön az üzlet, mi várható a csapattól, így válaszolt a DAC első embere: „Nehéz erről beszélni, hiszen a lényeges kérdésekben a befektető dönt majd. Az biztos, stabilizálni kell a játékoskeretet, várhatóan a DAC és a szenci FC jelenlegi legjobb futballistái alkotják majd a csapat gerincét megspékelve néhány új szerzeménnyel. Az első évben a középmezőnyben szeretnénk zárni.”

A jogászokon a sor

„A képviselők nem a város vagyonáról, hanem a klub további helyzetének alakításáról döntöttek, hiszen a létesítmények továbbra is városi tulajdonban maradnak. Most már a jogászokon a sor. Ha nem jön létre a megállapodás, akkor sincs gond, mert a klub költségvetése a következő évadra is biztosított. Úgy hírlik, néhány I. ligás gárda még fontolgatja a nevezést, így könnyen előfordulhat, továbbra is a második vonalban játszanánk. Persze, azért remélem, hogy a tárgyalások elképzeléseinknek megfelelően alakulnak” – fejezte be Pázmány Péter.

Miről döntöttek a képviselők?

a) Egyetértettek azzal, hogy átutalják az FK DAC 1904 Rt. 19 darab részvényét arra a befektetőre, aki biztosítja, hogy a DAC a 2007/2008-as bajnokságban a Corgoň Ligában szerepeljen, és az első három esztendőben évente legalább 200 ezer, a továbbiakban legalább évi 300 ezer eurós összeggel támogatja a klub működését.

b) Jóváhagyták, hogy a klub ingyenesen használja a városi tulajdonban lévő stadiont és a sikabonyi pályát, valamint az FK DAC 1904 Rt. autóbuszát, s az önkormányzat állja a karbantartási költségeket. A városi költségvetésből évente 9 millió koronás támogatást nyújt a Corgoň Ligában vagy az I. ligában játszó klubnak – az utóbbi esetben legfeljebb egy esztendőn át.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?