Svitko nem akart vergődni

Pozsony |

<p>A szlovák Štefan Svitkónak nem lesznek szép emlékei az idei Dakar-raliról. A dél-amerikai sivatagi versenyen az előző évi ötödik helyezettől sokat várt a közvélemény 2013-ban, de a 30 éves motorosnak a 12. szakasz után fel kellett adnia a küzdelmet.</p>

 

„Az etap során kövek közé estem, de azt hittem, minden rendben, és folytatni akartam az utamat. 10 méter után azonban füstölni kezdett a motor, ekkor vettem észre, hogy megsérült az olajhűtő – elevenítette fel a történteket Svitko a tegnapi sajtótájékoztatón. – Sikerült megragasztanom az alkatrészt, negyedóra múltán tovább mehettem, de fájtak a csuklóim, a jobb kezem és lábam. Teljesen összetörtnek éreztem magam.”A szálláson kezelésbe vette őt a masszőr, ám így sem vállalhatta a következő szakaszokat. „Aznap már negyed négykor felébredtem. Mérlegeltem és úgy döntöttem, hogy így nincs értelme folytatni. Én egy jó eredményért mentem a Dakarra, nem azért, hogy az eredménylista második felében vergődjek” – mondta a Slovnaft Oraving Team versenyzője, akinek jövőre még egy motivációval több lesz: megelőzni az idei negyedik helyezett honfitárst, Ivan Jakešt. „Minden évben van Dakar, remélem, jövőre összejön egy jobb eredmény. Megpróbálom megelőzni Ivant, és a harmadik helyen végezni” – tette hozzá Svitko.    
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?