Svajda Gábor rajt-cél győzelme

Dióspatony. Kilencvenegy futó állt rajthoz szombaton, a dióspatonyi Barátság Futóverseny 27. évfolyamán. A hagyományos rendezvényen a résztvevők a tíz kilométeres versenytáv (Dióspatony–Mihályfa–Felsőpatony–Mihályfa–Dióspatony) teljesítése után értek célba.

Dióspatony. Kilencvenegy futó állt rajthoz szombaton, a dióspatonyi Barátság Futóverseny 27. évfolyamán. A hagyományos rendezvényen a résztvevők a tíz kilométeres versenytáv (Dióspatony–Mihályfa–Felsőpatony–Mihályfa–Dióspatony) teljesítése után értek célba. A legeredményesebbnek az érsekújvári Svajda Gábor bizonyult, aki a rajtot követően tüstént faképnél hagyta ellenfeleit és mintegy kétszáz méteres előnnyel futott célba. „Természetesen győzni akartam, ezért már a rajtpisztoly dörrenését követően élre álltam. Meglepetésemre csakhamar tetemes előnyre tettem szert. Mivel legnagyobb riválisaim tisztes távolságból követtek, ezért a hajrában már csupán a stoperra figyeltem. Örülök, hogy Dióspatonyban másodízben került a nevem a győztesek közé” – nyilatkozta a mezőny legjobbja. A csallóköziek is hallattak magukról, hiszen a nőknél az abszolút sorrendben a dunaszerdahelyi Heringh Veronika végzett az élen. A dióspatonyiak közül a nőknél Mezei Klára, a férfiaknál pedig Vajas Roland volt a legeredményesebb. A mezőny legidősebb tagja, a 75 esztendős budapesti Kenyér Imre, legifjabbika pedig a 14 éves galántai Dušan Tomič volt. Figyelmet érdemel a pétfürdőiek bemelegítője, akik váltót szerveztek, és péntek éjfélkor indulva futva tették meg az utat a verseny helyszínére. Az értékes tomboladíjat (tornagép) a budapesti Orosz Katalin nyerte. (ái)

DÉL-SZLOVÁKIAI GYŐZTESEK

Nők, 21–29 éves korig: Vadkerti Zsuzsa (érsekújvári) 48:18

Nők, 30–39 éves korig: Heringh Veronika (Csallóközi Maratonfutók Klubja Žitný ostrov) 46:12

Juniorok 20 éves korig: Magyar Bálint (dunaszerdahelyi) 36:42

Férfiak, 21–29 éves korig: Svajda Gábor (érsekújvár) 33:43

Férfiak, 40–49 éves korig: Milan Vrábel (érsekújvári) 37:54

Veteránok, 60–69 éves korig: Stanislav Skačan (vágsellyei) 39:58.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?