Suja az MBK Rieker új vezetőedzője

Komárom |

<p>Lassan kialakul a komáromi MBK Rieker extraligás kosárlabdacsapatának játékoskerete, s tegnap az is kiderült, hogy Juraj Suja lesz a gárda új vezetőedzője.</p>

A 29 éves volt játékos karrierje első tréneri megbízatását kapta, három évre írt alá a komáromi csapathoz, a Svithez távozó Milan Černickýt váltja a kispadon. Paulík József klubmenedzser szerint nem született meglepő döntés.

„Megpróbálunk egy fejlődőképes, ambiciózus edzővel tevékenykedni, egy olyan szakemberrel, aki közénk tartozik. Suja játékosként már megmutatta, lelkes, harcos típus, ráadásul időközben megszerezte a megfelelő végzettséget is, és így irányíthatja a csapatot. Tapasztalata még nem lehet, de maximálisan élvezi a bizalmat” – vélekedett Paulík, aki szerint a játékosokkal is egyeztettek Sujáról.

Az új szakember szinte kész játékoskerettel dolgozhat, Komáromban már csak néhány idegenlégiós érkezése nem tisztázott. A csapat magja együtt maradt, s egy szlovákiai játékos is érkezett, a korábban Svitben kosarazó Lukáš Dubovský. Úgy tűnik, az amerikai légiósok közül Jaraun Burrows biztosan marad a Riekernél, s egyelőre azt sem lehet kizárni, hogy végül T.J. Bannister is visszatér Komáromba. Paulík elmondása szerint dolgoznak egy másik amerikai irányító szerződtetésén, egy újabb légiós pedig Lettországból érkezhet.

Míg a játékosokat sikerült egyben tartani, a csapat anyagi helyzete nincs a legnagyobb rendben, mivel a városnak is komoly nehézségei vannak e téren. „Ezzel a kerettel minimum a hatodik helyet szeretnénk megszerezni, de nem elképzelhetetlen, hogy a negyedik helyre is elég erős lesz a csapat” – nyilatkozta Paulík József.

Jelenleg szabadságon vannak a játékosok, Komáromban augusztus másodikán kezdik meg a felkészülést a következő szezonra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?