Storcz irányíthatja a kajak-kenusokat

<p>Budapest. Storcz Botond, az eddigi szövetségi kapitány lett a magyar felnőtt kajak-kenu válogatott vezetőedzője. Megbízatása a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiáig szól.</p>

MTI-JELENTÉS

A magyar szövetség közleménye szerint az elnökség elfogadta a múlt héten kinevezett szakmai igazgató, Csabai Edvin javaslatait, így Storcz a felnőttek, Hüttner Csaba pedig az utánpótlás-válogatott élén áll majd.

A sportág közgyűlése tavasszal döntött úgy, hogy a felnőtt- és az utánpótlás kapitányi poszt megszűnik, Storcz és Hüttner szerződése pedig szeptember 30-án jár le. „Nem tudom, hogy a válogatottnak vagy személy szerint nekem milyen eredményt kellene produkálnunk, hogy elég legyen – mondta Storcz az augusztus végi duisburgi világbajnokság után, ahol a magyar válogatott 17 érmet szerzett. – Mi, az edzők nem tudjuk, hogy miért kell belenyúlni abba, ami szemmel láthatóan jól működik.”

Mostanra viszont lehiggadtak a kedélyek, s Csabai is igyekezett kidomborítani Storcz eddigi érdemeit. „Fontos, hogy meglegyen a folytonosság a gyorsasági szakág vezetésében – mondta Csabai. – Bár szakmai koncepcióm szerint a jövőben jóval nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a szabadidős szakágaink fejlesztésére, mint korábban, az azonban tény, hogy a kajak-kenu sportág megítélése elsősorban a versenysportban elért eredményeinktől függ. Ezért a gyorsasági válogatott felkészítését két olyan szakemberre bízom, akik az elmúlt években már bizonyítottak.”

A kajakosként háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond a jövőben kizárólag a felnőttkeret felkészülését felügyeli, az U23-as válogatott irányítása az ifjúsági csapat mellett az utánpótlás-vezetőedző, vagyis Hüttner Csaba feladata lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?