Štefečeková a legjobb

<p>Az olimpiai ezüstérmes Zuzana Štefečeková lett idén Szlovákiában az év sportolója, megelőzve a Tour de France-on remeklő kerekest, Peter Sagant.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Olimpiai aranyérem híján az év sportolója szavazás kimenetele nem volt egyértelmű. A kérdés az volt, vajon a sportújságírók számára az olimpiai ezüstnek vagy a világ egyik legrangosabb versenyén, a Tour de France-on elért jó eredményeknek van-e nagyobb értéke.

S bár a Tour zöld trikósát, Peter Sagant a 110 szavazó közül 48 tette első helyre, Štefečekovát pedig csak 36, a több második és harmadik helyének köszönhetően a kétszeres olimpiai ezüstérmes traplövő lett a befutó.

Štefečeková négy éve került be először a tíz legjobb sportoló közé: Pekingben az olimpián szintén ezüstérmes volt, de akkor ez az eredmény csak a 4. helyre volt elég az ankéton.

Sagan másodszor szerepel a Top 10-ben, tavaly a harmadik volt.

A csapatok között ezzel szemben kétség sem férhetett hozzá, mely együttesé lesz a trófea: a világbajnoki ezüstérmes jégkorong-válogatott óriási fölénnyel nyert: egy híján az összes szavazó az első helyre sorolta őket (aszerint az egy szerint egyébként a férfi röplabda-válogatottat illetné az elismerés), így több minr 230 ponttal megelőzik a Slovan KHL-ben szereplő jégkorongcsapatát.

A harmadik helyen az olimpiai 6. helyezett, Gelle Péter, Martin Jankovec, Vlček Erik, Tarr György összetételű kajaknégyes végzett.

„Az olimpia után egész más gondolataink voltak, nem azon gondolkoztunk, hogy hányadikok leszünk az év végi ankéton, aztán el is felejtettük, hogy lesz ilyesmi is. Ezután kellemes meglepetés volt, amikor megtudtuk, mi lettünk a harmadikok” – mondta lapunknak Vlček Erik, aki szerint megérdemelt Štefečeková győzelme egyéniben: „Olimpia csak négyévente egyszer van, ezért ott nehezebb jó eredményt elérni, s pont ezért ezek az eredmények értékesebbek is.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?