Stano: „A helyzet szörnyű, de még van 9 forduló”

Bár a legtöbb figyelmet a két bajnokjelölt összecsapása kapta, azért nemcsak ezt az egy mérkőzést játszották a 24. fordulóban: az utolsó Trenčín például a besztercebányaiakat fogadta, és kikapott tőlük 3:1-re.

Bár a legtöbb figyelmet a két bajnokjelölt összecsapása kapta, azért nemcsak ezt az egy mérkőzést játszották a 24. fordulóban: az utolsó Trenčín például a besztercebányaiakat fogadta, és kikapott tőlük 3:1-re. „A helyzet szörnyű, de hátravan még 9 forduló, még 27 pontért játszunk” – mondta Martin Stano, az AS edzője, és rögtön hozzá is tette: „Mindezt nem ironikusan gondolom…” Ezt nehéz elhinni, lévén, hogy a trencséniek már 11 forduló óta nem szereztek egyetlen pontot sem, lemaradásuk az utolsó előtti Seneccel szemben 10 pont, és a többi statisztikai mutatóban sem állnak túl jól: ők kapták a legtöbb gólt (24 meccsen 66-ot!) a bajnokságban.

Nem csoda, hogy a drukkerek türelme elfogyott: a meccs közepén meggyújtották komoly gonddal készített transzparenseiket („Üzenet a vezetőségnek: senki sem fontos a klubban, csakis maga a klub a fontos!”, „Mi vagyunk a klub, ti senkik vagytok!”), az égő darabokból a pályára is jutott, lángra is kapott a trencséni műfű.

Nyugodtabb volt a légkör Nagyszombatban, pedig ott sem akármilyen ellenfelek találkoztak: a Spartak és a Košice tíz éve a bajnoki címért csatázott egymással, s most is Táblázatszomszédokként (előbbi a harmadik, utóbbi a negyedik helyen áll) csaptak össze. A meccset Ľuboš Micheľ vezette, aki sérülése után először léphetett pályára, és Pulen belépője után 1:0-ás nagyszombati vezetésnél tizenegyest ítélt a hazaiak javára, ezt viszont Barčík fölé-mellé rúgta. A Spartak végül így is örülhetett, Bernáth góljával ugyanis bebiztosították a 2:0-s győzelmet.

Győzött a Slovan is, melynek kispadján először ült vezetőedzői minőségben Ladislav Pecko. Az egykori asszisztens bemutatkozása sikeres volt: bár a ViOn tavasszal otthon még nem kapott ki, a Slovannak Dobrotka találatával sikerült mind a három pontot elhozni Aranyosmarótról. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?