Šramková felnőtt a feladathoz, szlovák siker az olaszok ellen

<p>Az I. Világcsoportba jutásért játszhatnak a szlovák női teniszezők a Fed-kupában, miután Rebecca Šramková vezérletével óriási meglepetésre legyőzték Forliban az olaszokat a&nbsp;II. Világcsoport első fordulójában.</p>

Az élete első Fed-kupa meccsén pályára lépő 20 éves Šramková maximálisan felnőtt a feladathoz. Matej Lipták kapitány védenceit az sem zavarta meg, hogy a csapat eredeti első számú játékosa, Jana Čepelová gyomorpanaszok miatt végül egyáltalán nem játszhatott a salakpályán rendezett mérkőzésen.

A szombati első összecsapáson a Čepelová helyére beugró, az utóbbi hónapokban csak szenvedő Karolína Schmiedlová sima 6:3, 6:1-es vereséget szenvedett Francesca Schiavonétól, ám a nap második meccsén Šramková három szettben, 2:6, 6:3, 6:4-re le tudta győzni a szintén salakspecialista Sara Erranit.

Ezzel teljesen nyílttá vált a mérkőzés. A vasárnapi első meccsen Sara Errani ellen Lipták nem a formán kívüli Schmiedlovát, hanem a már veteránnak számító Hantuchovát küldte pályára. A 33 éves Hantuchová tagja volt már a 2002-ben Fed-kupa-győztes szlovák csapatnak, de saját bevallása szerint már nem is reménykedett abban, hogy valaha még egyest játszhat ebben a sorozatban, hiszen jelenleg csak a 248. helyen áll a világranglistán. Errani ellen a szokásos harcosságával rögtön brékelőnyhöz jutott, és végül nagyon simán 6:2, 6:0-ra nyerte a meccset. Az első szett végén Errani már nagyon fájlalta a combját, de ez nem kisebbíti Hantuchová érdemeit, aki másfél év elteltével győzött le ismét top 50-es játékost. „Büszke vagyok magamra, hogy milyen agresszíven és koncentráltan teniszeztem” – nyilatkozta Hantuchová, akinek győzelmével már a szlovákok vezettek 2:1-re.

A világranglista-119. Rebecca Šramková egyáltalán nem ijedt meg a tőle 16 évvel idősebb Francesca Schiavonétól, és a közönség nem mindig sportszerű bekiabálásai sem zökkentették ki. Remek szervákkal és vagány, helyenként pimasz tenisszel 73 perc alatt 6:2, 6:4-re győzött jóval tapasztaltabb riválisa ellen, és bebiztosította a szlovák győzelmet. „Új Fed-kupa-csillag született” – írta róla a sorozat hivatalos blogja.

Megtörtént, amire kevesen számítottak: Szlovákia Cibulková és Čepelová nélkül is le tudta győzni az esélyesebbnek tartott olaszokat, és a következő körben az I. Világcsoportba jutásért játszhat. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?