Špotáková bosszút állt 1968-ért

Peking |

<p>Az 1968-as csehszlovákiai invázióért állt bosszúként értékelte pénteken a cseh sajtó Barbora Špotáková előző napi győzelmét női gerelyhajításban a pekingi olimpián. Spotaková ugyanis napra pontosan 40 évvel azután győzte le az orosz Marija Abakumovát, hogy a Szovjetunió vezette Varsói Szerződés katonai egységei elfojtották a Prágai Tavaszt.</p>

"Ez a bosszúnk 1968-ért. Ti tankokat küldtetek ellenünk, mi gerellyel vágtunk vissza!" - lelkendezett a népszerű Blesk. "Nesze neked Oroszország, ezt a megszállásért kaptad! Špotáková rendezte a cseh-orosz történelmi számlát" - írta az Aha. Csütörtökön maga Špotáková is, aki 71,42 méteres dobásával új Európa-csúcsot állított fel, párhuzamba hozta győzelmét az 1968-as eseményekkel, sikerét emiatt különösen értékesnek nevezte. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?