Sporttörténelmet írt

Budapest. Magyarországon 21 pontos előnnyel – 1. Likerecz Gyöngyi (súlyemelő) 923, 2. Kovács Ágnes (úszó) 902, 3. Szabó Szilvia (kajakozó) 276, 4. Csomor Erika (duatlonista) 208, 5. Mandula Petra (teniszező) 177, 6. Farkas Ágnes (kézilabdázó) 145,5 pont – először lett az Év női sportolója.

Budapest. Magyarországon 21 pontos előnnyel – 1. Likerecz Gyöngyi (súlyemelő) 923, 2. Kovács Ágnes (úszó) 902, 3. Szabó Szilvia (kajakozó) 276, 4. Csomor Erika (duatlonista) 208, 5. Mandula Petra (teniszező) 177, 6. Farkas Ágnes (kézilabdázó) 145,5 pont – először lett az Év női sportolója. A magunk mögött hagyott esztendő megannyi újdonsággal szolgált Likerecz Gyöngyi számára, fogalmazhatnánk úgy is: sorra hágta át a határokat, a sportpályafutásában és a magánéletében egyaránt új utakra lépett. És akkor most soroljuk fel az őt ért élményeket. Áprilisban először nyert felnőtt Európa-bajnokságot; júniusban leérettségizett; novemberben először győzött felnőtt világbajnokságon, miközben átírta az Európa- és junior világcsúcsokat; ki hinné, először indult országos bajnokságon, amelyen természetesen nem akadt ellenfele; az elmúlt pénteken pedig letette első vizsgáját – sporttörténetből – a Testnevelési Egyetemen. Mindezt azután, hogy mini sporttörténelmet írt 2001-ben. Nemrégiben arra a kérdésre, hogy nem szédítő-e alig több mint tizennyolc évesen rövid idő alatt ilyen magasságokba jutni, azt felelte: „Lehet, hogy az, de én nem most kezdtem a súlyemelést. Talán túlontúl korán is, ezért értem be idő előtt. Egyelőre kétezer-négyig tervezek, és remélem, Athénban leszek a legjobb.” (ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?