Spanyol Nagydíj: Rosberg problémákkal, de megnyerte az edzést

<p>Nico Rosberg nyerte a Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzését, a második helyen a szintén mercedeses Lewis Hamilton végzett, a harmadik pozícióban pedig Sebastian Vettel zárt a Ferrarival - &nbsp;írjaz<a href="http://www.f1vilag.hu/hirek/rosberg-problemakkal-megnyerte-edzest"&gt; f1vilag.hu.</a></p>

A pénteki első szabadedzésen a Ferrarik diadalmaskodtak, a második tréningen azonban Rosberg visszavette – már megszokott – vezető helyét. Ennek ellenére sem az olasz istállói pilótái, sem a Mercedesversenyzői nem voltak elégedettek az autóval, mindannyian úgy nyilatkoztak péntek délután, hogy még sokat kell javítaniuk a versenygépeken.

Tegnap a második edzés végén esőfelhők érkeztek a barcelonai pálya fölé, azonban a harmadik gyakorlás során nem állt fenn a csapadék veszélye.

Pénteken a McLaren versenyzői közül Button jócskán lemaradt Alonso köridejétől, ráadásul a brit folyamatosan küszködött az autóval a szabadedzések során. Úgy tűnik, nem tudott minden problémát megoldani a csapat éjszaka, a brit ugyanis a ma délelőtti edzésen csak a 15. helyen végzett, míg Alonso 10. lett – ám a brit hátránya ma már „csak” fél másodperc volt a spanyolhoz képest.

Az edzés vége előtt negyed órával Rosberg arra panaszkodott, valami nem stimmel az autóval – előtte a motor-beállítási móddal kapcsolatban kért segítséget a csapattól. Miután nem oldódott meg a probléma, a német a bokszba hajtott – ennek a legkevésbé sem örülhetett, ugyanis éppen előtte az új lágy gumikkal hajtott pályára. Az edzés vége előtt 5 perccel azonban a német újra pályára gurult, ám javítani nem tudott korábbi idején.

Hamilton hátránya 1,2 tizedmásodperc volt Rosberghez képest, Vettel hátránya is csupán 1,4 tized volt, így a harmadik edzés alapján egyáltalán nem mondható el, hogy a Mercedes előnye kirívó lenne.

Max Verstappen számára minden bizonnyal nagy boldogságot okozott a harmadik tréning, ugyanis sikerült csapattársa, Daniel Ricciardo előtt végeznie – ám mindenféleképp megjegyezendő, hogy az ausztrál hibázott leggyorsabb körén.

A két Red Bull mögött, a hatodik helyen Kimi Räikkönen végzett a Ferrarival, hátránya 1 másodperc Rosberg győztes idejéhez képest. Őt honfitársa, Valtteri Bottas követi a Williamsszel, majd Kvyat és Alonso zárja az első tíz sorrendjét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?