Spanyol és orosz siker

Lipcse. Spanyolország férfi és Oroszország női csapata nyerte az első alkalommal megrendezett atlétikai fedett pályás Európa Kupát. A férfiak küzdelmében a spanyolok és a németek egyformán 56 pontot gyűjtöttek és három győzelmet szereztek, de a több második hely az ibériai együttes javára döntött.

Lipcse. Spanyolország férfi és Oroszország női csapata nyerte az első alkalommal megrendezett atlétikai fedett pályás Európa Kupát. A férfiak küzdelmében a spanyolok és a németek egyformán 56 pontot gyűjtöttek és három győzelmet szereztek, de a több második hely az ibériai együttes javára döntött. Különleges izgalmakat hozott a zárószám, a svéd váltó (200, 400, 600, 800 m), a hazaiaknál az utolsó emberként induló olimpiai bajnok Schumann elejtette a stafétabotot, az elsőként célba érő spanyolokat szabálytalan váltás, a második oroszokat pedig pályaelhagyás miatt kizárták.

A nők között kilenc szám közül az orosz lányok hármat megnyertek, a legjobb teljesítményt a rúdugrás világcsúcstartójának, Szvetlana Feofanovának a nevéhez fűződik, 465 cm-rel lett első. Utána háromszor megpróbálkozott a 476 cm-es saját világrekord megdöntésével, sikertelenül.

Eredmények, férfiak, magasugrás: Talotti (olasz) 228; távolugrás: Lamela (spanyol) 809; 60 m: Gardener (brit) 6,55. Nők, 60 m: Arron (francia) 7,18; 800 m: Martinez (spanyol) 2:03,14; hármasugrás: Gavrila (román) 14,23. (SITA, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?