Sorsdöntő két meccs előtt az Érsekújvár

Érsekújvár |

<p>Ahogy várható volt, két fordulóval az alapszakasz vége előtt már csak az érsekújváriak és a trencséniek sorsa kérdéses a Tipsport Ligában.</p>

Egyikük a playoffban, másikuk az osztályozóban folytathatja. A két csapat között a szerdai, 52. forduló után is megmaradt a hárompontnyi különbség: az érsekújváriak a másik újoncot, a már biztosan az utolsó helyen végző liptószentmiklósiakat verték 4:2-re, a trencséniek pedig a listavezető besztercebányaiakat 2:1-re (utóbbiak ennek ellenére is bebiztosították alapszakaszgyőzelmüket).  A sorsolás szeszélye folytán ráadásul könnyen megtörténhet, hogy a vasárnapi, utolsó kör egymás elleni meccsére marad a döntés. A mai, 53. fordulóban (Nové Zámky–Martin és Liptovský Mikuláš–Trenčín) a papírforma és a fogadóirodák meglehetősen alacsony szorzói is a zöld-fehérek, illetve a Dukla sikerét ígérik. Ebben az esetben az érsekújváriaknak Trencsénben elég lenne a rendes játékidőben elért döntetlen is – de elméleti lehetőségekből azért akad még pár (lásd keretes írásunkat).  Ráadásul a „gyakorlat”, azaz a jégen zajló események is nagyon gyorsan más irányt vehetnek: jó példa erre az érsekújváriak legutóbbi meccse. Úgy tűnt, a hazaiak az első harmad végén ütött harmadik találatukkal (3:1) végleg megtörték a vendég liptószentmiklósiak ellenállását. A második húsz percben is vezettek tetszetős akciókat a zöld-fehérek, jó volt látni szépen kidolgozott támadásaikat, azt, hogy közben gondolkodnak, és nem a véletlenre bízzák a dolgokat. Néhány kombinációjuk valóban élményszámba ment – hogy aztán egy rossz döntés utáni kontrából (emberelőnyben pontatlan visszapassz a hátvédnek, kapura fordulás helyett) rögtön izgalmassá váljon a meccs (3:2).  „Mi »nyílt napot« tartottunk, az ellenfelet már az első húsz percben is számtalan lehetőséghez engedtük. Szerencsére háromszor betaláltunk, ami nagy előny volt, de így sem változott semmi hátul” – ismerte el a meccs után Štefan Mikeš, az érsekújváriak vezetőedzője.  A liptószentmiklósi fiatalok (a tapasztaltabb hokisoknak a szakvezetés szabadot adott a számukra tét nélküli kinti meccsre) számtalanszor őrizetlenül maradtak a támadóharmadban, de rutintalanságuk miatt legtöbbször még a kaput sem találták el. A mintegy ezer zöld-fehér drukker pedig megérezte, hogy ezekben a percekben van a legnagyobb szükség a biztatásra, az ezúttal kissé szellősebb, de annál kitartóbb B-közép vezérletével – Branislav Fábry „közreműködésével” – beszurkolták a negyedik gólt az 52. percben (4:2).  „Kicsit több alázat kell. A fiúk azt hitték, hogy a kulcsjátékosaik nélkül felálló vendégek magukat fogják megverni. Ma hiányzott belőlünk a valódi lelkesedés, a csapatszellem. Gyorsan el kell felejtenünk ezt a meccset, és a hátralevő kettőre kell koncentrálni” – jegyezte meg Mikeš. A fanklub már magáévá is tette a jelszót, a büfé előtti kerítésen „Gyertek velünk Trencsénbe” feliratú drapérián szólították „harcba” a drukkereket a várhatóan sorsdöntő találkozóra. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?