Sokkoló kijelentés

Athén. Miguel Indurain, a Tour de France ötszörös győztese szerint az amerikai Lance Armstrong nem minden idők legjobb országúti kerékpárosa.

„Lance hat Tour-sikerével a francia körverseny történetének legeredményesebbje, de nagyon sok versenydiadal hiányzik ahhoz, hogy mindent egybevetve ő legyen a valaha volt legjobb” – mondta az athéni olimpián tartozkodó egykori világklasszis, aki 1991 és 1995 között nem talált legyőzőre a Touron.

Az 1996-ban időfutamban olimpiai bajnok spanyol sztár szavait támasztja alá, hogy Armstrong a hat egymást követő Tour-győzelme mellett „csak” egy világbajnoki aranyérmet, egy Sydneyben szerzett olimpiai bronzérmet, valamint néhány egynapos viadal megnyeresét tudja felmutatni, míg az ötszörös győztes mindegyike legalább egyszer diadalmaskodott a másik két háromhetes viadalon, tehát az olasz vagy a spanyol körversenyen. Ez azzal magyarázható, hogy az amerikai fenomén minden évben kizárólag a legrangosabb körversenyre készül, s más jelentős versenyeken – mint például a Giro d Italián, a Vueltán, az Espanán – nem áll rajthoz.

„Öten vagyunk, akik ötször nyertünk a Touron, míg Armstong hatszor. Mindannyian korunk legjobbjai voltunk, de kiemelni nem lehet egyikünket sem” – mondta Indurain.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?